Nevalan odotettu esikoisalbumi on julkaistu!

Vuoden 2020 alussa perustettu Nevala tuo raikkaan tuulahduksen suomalaiseen musiikkimaailmaan. Folk-henkistä pop-musiikkia esittävän yhtyeen jäsenet asuvat yhdessä, kirjoittavat biisinsä itse ja jakavat solistivastuun. Tänään julkaistu Wastelands, Nevala on konseptialbumi, joka kertoo Johnin ja Maryn tarinan. Biisejä yhdistää henkilöhahmojen lisäksi unelmointi rakkaudesta ja valtateistä. Yhtenäinen tarina käsittelee vapauden ja lähtemisen teemoja, jotka ovat aina ajankohtaisia ja samaistuttavia. Musiikin estetiikassa Amerikka kohtaa skandinaavisen mielenmaiseman.

Albumi on tuotettu Oliver Bentleyn johdolla ja siltä lohkaistut singlet Lover in the Dark, John & Mary, Aching Heart, Autotune ja Boyfriend in Wastelands ovat herättäneet kiinnostusta ja poikineet bändille radiosoittoa. Studiossa sekä keikoilla bändiä täydentävät Kalle Outila kitarassa ja Riku Sonkkanen rummuissa.

- Albumin julkaiseminen paketoi kauniisti levyn tekemiseen käytetyt viimeiset kaksi vuotta. Mahtavaa levynteossa oli se, että äänityksissä meitä auttaneet upeat tyypit ovat myös meidän läheisiä ystäviä. Oliver teki pienen dokumentin parhaista hetkistä matkan varrelta. Videon lopussa kuultava Ossin laulama God Made Roads to Last on levyn päätösbiisi, jonka taivaaseen kurkottavasta tunnelmasta olemme erityisen ylpeitä. Tuo dokumentti on katsottvissa täältä, yhtye kertoo.

Kuuntele ruotsalaisen Ninetone Recordsin julkaisema albumi täältä.

Nevala on Oliver Bentley, Emil Inberg, Sakari Soukka ja Ossian Stadigh.

Seuraa Nevalaa:
Spotify
Instagram
Facebook