Seniorisoppaa tarjolla Kaupunginteatterissa - ja lupa laulaa mukana

Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa kevään aikana viisi Seniorisoppa-lounaskonserttia. Eläkeläisen päivärytmiin ja kukkarolle sopivaksi räätälöityyn aamupäivätapahtumaan sisältyy pienimuotoinen konsertti ja sen jälkeen yhteinen keittolounas teatterin lämpiössä. Idean äiti, näyttelijä Merja Larivaara on järjestänyt vastaavia konsertteja myös muissa teattereissa, ja tilaisuudet ovat saaneet valtavan suosion.

Tämä on tapahtuma, johon voit tulla yksin, kaksin tai isommallakin porukalla. Seuraa löytyy, ja aina saa laulaa myös mukana! Konsertin kappaleet on koottu pääosin eläkeläisen toiveista. Siellä on iskelmiä menneitä vuosikymmeniltä, ja aina joukkoon mahtuu joku uudempi, yllättäväkin kappale”, sanoo Seniorisoppa-konseptin ideoinut ja konsertissa yhdessä näyttelijä Kari Mattilan ja nelihenkisen orkesterin kanssa esiintyvä näyttelijä Merja Larivaara.

Ennen teatterikoulua työskentelin vanhustenhoidossa ja ehdin opiskellakin alaa. Olin mummoni ensimmäinen lapsenlapsi, ja sitä kautta sain erityishuomion ja paljon aikaa häneltä. Ehkä osin juuri tämän vuoksi minun on aina ollut helppoa ja luontevaa kohdata vanhempia ihmisiä”, Larivaara sanoo.

Heti valmistuttuani teatterikoulusta aloitin vierailut hoiva- ja palvelukodeissa. Ystäväni, muistityöhön erikoistuneen Taina Semin kanssa olemme tehneet erilaisia projekteja yhdistäen hoivatyötä, musiikkia ja teatterin eri osa-alueita. Olen tehnyt teatterityötä kohta 34 vuotta, ja moni asia on muuttanut muotoaan. Koen tärkeänä, että teatterissa esitykset ja tapahtumat ovat monimuotoisia ja uskon, että myös Seniorisopalle on tilausta ja tarvetta. Se lisää kohtaamisia ja auttaa meitä lähemmäs toisiamme”, Larivaara uskoo.

Seniorisoppa-orkesterissa soittavat Aarne Toivonen, Anna-Liisa Väkeväinen, Markku Kanerva ja Tuure Koski.

Seniorisoppa-tapahtumat 22.3.2022 alkaen Helsingin Kaupunginteatterin suuren näyttämön lämpiössä (Eläintarhantie 5)
Liput: 18 €. Lipun hintaan sisältyy konsertin lisäksi keittolounas.

#seniorisoppa #hktfi #helsinginkaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 - 21, su klo 10 - 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkti.fi