Häikäisevän hieno ja kekseliäs IGLU kutsuu tanssin juhlaan kaikenikäiset katsojat

Mari Rosendahlin koreografia IGLU saa ensi-iltansa 26. maaliskuuta Hällä-näyttämöllä. Teoksen on säveltänyt Jussi-Pekka Nuto ja videosuunnittelusta vastaa Heikki Järvinen.

IGLU tarjoaa lapsille helposti lähestyttävässä muodossa keinoja ymmärtää ympäristöasioita sekä kannustaa ekologiseen ajatteluun.

Etelämanterella asusteleva keisaripingviini Buzika (Joel Alalantela) yrittää selviytyä merijäällä ajauduttuaan erilleen pingviiniyhdyskunnasta. Eräänä päivänä Buzika pelastaa merestä muoviroskaan sotkeutuneen sulavaliikkeisen olennon nimeltään Böbö (Klaara Haapanen). Seikkailuidensa varrella Buzika ja Böbö tuntevat syvää ystävyyttä ja kohtaavat jännittäviä tilanteita, joissa he oppivat voittamaan pelkonsa sekä hyväksymään epätäydellisyyttä ja erilaisuutta.

Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten ja eläinten elinolosuhteisiin sekä eläinlajien katoamiseen. Ilmaston lämpenemisen vuoksi myös Jääkarhu Paau (Ville Oinonen) lähtee etsimään uusia asumisseutuja pohjoisnavalta.

Teoksessa nähtävät hahmot ovat uhanalaisia eläimiä, joiden suojelemisen tärkeys on yksi IGLUN tärkeistä teemoista. Kierrätys ja ekologisuus ovat vahvasti mukana myös lavastuksessa ja puvustuksessa, joissa on käytetty kierrätysmateriaaleja.

IGLU on Tanssiteatteri MD:n 25-vuotisjuhlavuoden ainoa lapsiyleisöille suunnattu kantaesitys. Kevään esitykset pyörivät 12. huhtikuuta asti ja teos jatkaa ohjelmistossa syyskaudella.

www.facebook.com/TanssiteatteriMD
www.instagram.com/tanssiteatterimd
www.vimeo.com/tanssiteatterimd
www.lippu.fi/tanssiteatterimd