Tessa Virta tulkitsee kvartetillaan keväisen version klassikkokappaleesta “Liljankukka” – Pianisti-laulajan uusi single ulkona nyt!

Pianisti-laulaja Tessa Virta on julkaissut uuden singlen tänään 17. maaliskuuta. Alunperin Toivo Kärjen säveltämästä kappaleesta Liljankukka kuullaan uusi sovitus, joka soi pehmeästi bossa novan tunnelmissa. Tessa Virtaa on aina kiehtonut bossa novan keinuva rytmi jazzharmonioineen – samoja rytmejä ja eteläamerikkalaisia lauluja kuultiin jo artistin ensimmäisellä albumilla Um Poeta.

Innostuin aikoinaan Liljankukka-kappaleesta kuultuani Carolan levyttämän version. Pian julkaistavan sovituksen lopussa kuullaan myös Umberto Marcaton italiankieliset lyriikat, jotka sopivat upeasti kappaleen tunnelmaan”, artisti kommentoi.

Kappale on äänitetty Porvoossa Magnusborgin studioilla. Kokoonpanossa soittavat Tessa Virta (piano ja laulu), Kepa Kettunen (rummut), Peter Engberg (kitara) ja Olli Peuhu (kontrabasso).

Tessa Virta on musiikkialan monitaituri, joka valmistui Sibelius-Akatemian Jazz-osastolta musiikin maisteriksi vuonna 2006. Uransa aikana Virta on julkaissut neljä albumia: Um Poeta – Runoilija (2004), Punainen Sävellys (2007) ja Sun silmissäs näen rakkauden (feat. Jyväskylä Sinfonia, 2012) sekä viimeisimpänä Tessa Virta Orkesterin nimissä ilmestynyt Joulun Tähdet (2020), jonka paikallisradiotoimittajat valitsivat vuoden 2020 joululevyksi. Lisäksi artistilta on ilmestynyt yksittäisiä singlejä, kuten Hiljaista on (2019), sekä omat sävellykset Suru (2020) ja Veranda (2020).

Tessa Virta on esiintynyt orkesterinjohtajana vuosien saatossa Tessa Virta Orkesterin lisäksi muun muassa Tapani Kansan ja Jari Sillanpään kokoonpanoissa. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä myös lukuisten muidenkin artistien kuten Mari Palon, Pentti Hietasen, Tomi Metsäkedon ja Johanna Förstin kanssa. Omat sävellyskonsertit artistilla on ollut muun muassa Jyväskylä Sinfonian kanssa.

Keväästä 2022 alkaen Tessa Virta lähtee orkesterillaan mukaan Katri Helenan konsertteihin. Loppuvuodesta julkaistaan lisää Virran omia sävellyksiä, joiden koskettavat tekstit ovat sanoittaja Sinikka Svärdin kirjoittamat ja niiden aiheet kumpuavat naisten omista elämistä ja tuntemuksista.

Liljankukka-single suoratoistopalveluissa
Spotify: https://spoti.fi/3Jm5Dmv
Apple Music: https://apple.co/3IiABdW
Deezer: https://bit.ly/3CP7Fcw

Katso Liljankukka-musiikkivideo täältä: https://youtu.be/xsl4-FBoZQI

Seuraa artistia
Facebook
Instagram
Kotisivut