Kultakurkku Ilari Hämäläinen julkaisi uuden version Pave Maijasen Se ei voi -kappaleesta

Korona-ajan voimabiisiksi kasvanut teos julkaistaan musiikkivideon kera

Rockin, popin ja metallin välillä estottomasti seikkaileva Ilari Hämäläinen näyttää jälleen kyntensä lainabiisien saralla. Vuonna 2016 The Voice of Finlandin valovoimaisimmaksi laulajaksi valitun miehen kertoman mukaan Se ei voi valikoitui singleksi useasta syystä.

”Törmäsin tähän biisiin vasta vuonna 2020 pandemian jo alettua, ja siitä tuli pikkuhiljaa mun voimabiisi koko pandemian ajaksi. Se loi mulle uskoa siihen, että vaikka elämää rajoitettaisiin kuinka paljon, onnellisuus ja usko tulevaan löytää aina tiensä pintaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli lopulta viimeinen pisara vahvistamaan ajatuksen siitä, että mun on julkaistava versio tästä kappaleesta ja pyrittävä jakamaan muillekin sen myötä lohtua, voimaa ja uskoa tulevaisuuteen”, artisti kertoo.

Pave Maijanen kertoo kirjassaan kokeneensa kappaleiden sanoitusten tekemisen vaikeaksi, ja siksi hänellä on tuotannossaan paljon myös muiden sanoittamia kappaleita. Hämäläiselle kuitenkin jostain syystä juuri Paven omat tekstit pomppaavat usein esiin ihan eri tasolla.

”Omassa tulkinnassani tässä on ainakin kaksi tasoa. Toinen on ihmiskunnan valtarakenteisiin perustuva taso ja toinen on universaalimpi maailmankatsomuksellinen taso. Mulle on jotenkin lohdullinen ajatus, että ulkoisilla tekijöillä ei ole elämälle lopulta merkitystä - se vaan jatkaa kulkuaan. Tämä Paven teksti helpotti pandemian aikana luopumaan omaan napaan tuijottamisesta "minun elämä" -ajatuksella”, Hämäläinen pohdiskelee.

Kappaleelle julkaistulla musiikkivideolla esiintyvät:
Ilari Hämäläinen - laulu ja piano
Ville Siuruainen - rummut
Lauri Hämäläinen - basso
Samuli Federley - kitara

ILARI HÄMÄLÄINEN | FACEBOOK | INSTAGRAM