Häikäilemättömästi genrerajojen yli jyräävä Weljet-Weljet julkaisee kantaaottavan singlen Räntää

Kantaaottavan groovaava räppirokkirunttaus julkaistaan tänään musiikkivideon kanssa

Jyväskyläläis-tamperelainen Weljet-Weljet on estottomasti musiikkigenrejä omintakeisella tyylillään yhdistelevä kokoonpano, jonka biiseissä käryää vahvasti funk, punk, pop, sekä tietysti suomirap. Uusi single Räntää on raskaalla groovella sekä tarttuvan melodisella kertosäkeistöllä varustettu kappale, jossa keskisormi nousee epätasa-arvoa lietsovia rakenteita ja ajatusmalleja kohti.

Biisin taustalla on nyky-yhteiskuntaa peilaava mielikuva hyväosaisten juhlista, missä pidot aina vain paranevat, tavallisen kansan seuratessa menoa ulkopuolelta räntäsateessa. Vaikka kappaleen teema on poliittinen, niin siinä ei asetuta millekään puoluepoliittiselle kannalle, haluamme kääntää katseet yleisesti kasvavaan kuiluun hyvin ja huonosti pärjäävien välillä. Se on huolestuttava globaali ilmiö ja siihen kaikkien tulisi herätä”, rumpali-laulaja Poko kertoo.

Kappaleen musiikkivideo kuvattiin legendaarisen Tanssisali Lutakon lavalla.

Räntää tehtiin tiiviissä yhteistyössä tuottaja-miksaaja Tuomas Kokon kanssa hänen Electric Fox -studiollaan. Muun muassa Fear Of Dominationin, Ghost Brigaden ja Timo Rautiaisen & Trio Niskalaukauksen kanssa työskennellyt Kokko oli aiemmin huomannut bändin potentiaalin ja halusi lähteä mukaan omalla panoksellaan.

Weljet-Weljet sai alkunsa Tommi PRKL:n ja Mikko "Poko" Kivelän tavattuaan toisensa armeijassa. Kaksikon musiikilliset vahvuudet kietoutuivat yhteen Pokon tuodessa kappaleisiin suomalaisen rockin ja popin tarttuvat melodiat ja Tommin ladatessa tiskiin maaliin osuvia ja oivaltavia räppejä suomalaisesta mielenmaisemasta sekä yhteiskunnan tilasta. Erilaisten kokoonpano kokeilujen jälkeen palaset loksahtivat paikoilleen, kun yhtyeeseen liittyivät kitaristi Jere Saajoranta sekä basisti Tuukka Lahtinen.

Yhtyeen vuonna 2018 julkaistu EP Laulut ei kuole herätti välitöntä mielenkiintoa yleisössä, ja sen singlet Suomalaiset tanssiaiset ja Laulut ei kuole saivat ylistäviä arvosteluja. Aina arvaamattomalle musiikilliselle Weljet-Weljet-seikkailulle on luvassa jo myös lisää jatkoa:

"Lomailut on lomailtu, ja kesän alussa on tulossa jo seuraava uusi single, jonka musavideo kuvataan Tampereella, Pispalassa. Kuten Weljien tyyliin kuuluu, genre, kuin itse biisin aihekin tulee olemaan täysin toisesta laidasta", Tommi PRKL kertoo.

Weljet-Weljet on:
Tommi PRKL – Räpit
Mikko ”Poko” Kivelä – Rummut & laulu
Jere ”Jerry” Saajoranta – Kitara & taustalaulut
Tuukka Lahtinen – Basso & taustalaulut

SPOTIFY | FACEBOOK | INSTAGRAM