Miideltä uusi, herkkä ja kaunis kappale - Uusi single Ei tänään ilmestyi eilen

Miide julkaisi lisää musiikkia 25.3.2022 Ei tänään -nimisen kappaleen muodossa. Edellinen Hei mä meen -julkaisu vei artistia rockimpaan suuntaan, mutta nyt on taas rauhallisemman hetken vuoro. Miiden herkkä puoli pääsee upeasti esiin tällä uudella julkaisulla, jossa laulua säestää vain kitara ja jouset.

Miide kuvailee kappaletta näin:

Ei tänään kertoo tilanteesta, jossa olet aivan loppu ja huomaat että parisuhteen toinen osapuoli on juuri aikomassa sanoa, että hänen mielestään olisi aika erota. Sinulla ei ole voimia käsitellä asiaa juuri tällä hetkellä, joten pyydät: ei tänään, huomenna lupaan jaksaa, mutta ei tänään.

Kertovatko lyriikkasi omasta elämästäsi?Joissakin lyriikoissa on pieniä tai isompia pilkahduksia oman elämän tilanteista ja tunteista, mutta tämä ei ole sellainen. Kuvittelin itseni laulun kertojan tilanteeseen ja kirjoitin sanoiksi ne tunteet, joita se minussa herätti. Minullakin on ollut omat hetkeni, jolloin olen ollut lähellä uupumusta ja lyriikkaa kirjoittaessani palasin takaisin niihin hetkiin kun tuntuu, että yksikin pieni asia lisää on liikaa, puhumattakaan isommista kuten parisuhteen päättymisestä. Miten Miiden biisit yleensä syntyvät?Yleensä kun kirjoitan biisejä, prosessi alkaa jostakin mieleen pälkähtävästä fraasista jota syvennän ja jonka ympärille luon maailman. Tämän kappaleen osalta prosessi oli hieman erilainen. Löysin vanhoja lyriikan alkuja ja tämä biisi odotteli siellä, mutta englanniksi. Aloin kääntämään lyriikan sanomaa suomeksi ja sanat ja niiden myötä myös melodia muotoutuivat yllättävän
kivuttomasti. Koetko olevasi enemmän laulaja vai lauluntekijä?Olen laulanut aina. Pikkuinen Miide istui päiväkodin keinussa ja lauloi Kultaisia korvarenkaita, Satumaata ja muita iskelmä klassikoita. Ekaluokkalaisena löysin vanhempieni kokoelmasta kasetillisen Abbaa, pompin sohvalla ja leikin laulavani Abban hittejä. Samalla minua ärsytti suunnattomasti, että en osannut englantia enkä siksi oppinut kappaleiden sanoja. Lauluntekijyys on alkanut vasta kun minulla oli jo omia lapsia, mutta siitä on kasvanut ajan myötä suoranainen tarve sanoittaa tunteita ja ajatuksia laulun muotoon. Sekä laulaminen että laulujen kirjoittaminen ovatkin nykyään yhtä olennainen osa minua kuin hengittäminen.

Kappaleen on tuottanut ja sovittanut Mikko Kangasjärvi sekä äänittänyt ja miksannut Onni Pietilä Headline Studiolla.

Miide Spotifyssa
Miide Facebookissa
Miide Instagramissa