tangomarkkinat

Tangomarkkinat uudistuu!

Suomen suosituimpiin kesätapahtumiin lukeutuvan Tangomarkkinoiden musiikillinen tarjonta monipuolistuu ja tapahtuman televisioinnista vastaa oma Tango, jonka toteuttaa tuotantoyhtiö Rockway kanavapaikalla 17.

Kahden vuoden pandemiatauon jälkeen Tangomarkkinoita juhlitaan jälleen Seinäjoella heinäkuussa. Lauantaina 9.heinäkuuta järjestettävän tangolaulukilpailun finaalin juontavat Susanna Laine ja Duudson-tähti HP Parviainen. Tuomaristossa nähdään mm. Nina Tapio, Marco Bjurström ja Hanna Pakarinen. Levy-yhtiökumppanikseen Tangomarkkinat saa Universal Music Finlandin.

Suomen tunnetuimpiin ja suosituimpiin kesätapahtumiin yli sadan tuhannen kävijämääriin vuosittain yltävä Tangomarkkinat monipuolistaa ohjelmansa. Vuonna 1985 ensimmäisen kerran järjestetyn tapahtuman ydin on yhä tango ja vuosittain valittavat uudet tangokuninkaalliset, mutta laulukilpailussa kuullaan jatkossa myös nykyiskelmää ja Tangomarkkinoiden konserteissa kuullaan tangosuosikkien lisäksi iskelmä- ja pop-taivaan kirkkaimpia tähtiä, legendoja unohtamatta.

- Tangomarkkinoiden sydän on tietenkin tangossa, mutta haluamme monipuolistaa tarjontaamme ja tuoda sitä enemmän tähän päivään. Myös tangokuninkaallisilta edellytetään monipuolisempaa ohjelmistoa ja uudistaessamme tangokilpailua meistä oli tärkeää, että kilpailun vaatimukset heijastelevat tämän päivän artistiutta, kertoo Tangomarkkinoiden toimitusjohtaja Pasi Ojala.

TANGOLAULUKILPAILU 2022 – FINAALISSA KUULLAAN TANGON LISÄKSI NYKYISKELMÄÄ
Suuri yleisö pääsee osalliseksi uudistuksista jo laulukilpailun alkuvaiheessa, kun jokainen voi äänestää jo nyt suosikkiaan täällä. Eniten ääniä kansalta ja tuomareilta keränneet laulajat selviytyvät Vantaalla 21. toukokuuta järjestettävään semifinaaliin, missä ratkeaa lopulliset ehdokkaat vuoden 2022 tangokuninkaallisiksi.

Semifinaalissa valta siirtyy kokonaan Nina Tapion johtamalle tuomaristolle, johon hänen lisäkseen kuuluvat Marco Bjurström, Marko Maunuksela, Hanna Pakarinen ja Tangomarkkinoiden uuden levy-yhtiökumppani Universal Music Finlandin A&R director Marja Kokko. Tuomariston arvioitavana on kilpailijoiden tangotaitojen ohella myös kyky muuntautua iskelmien tulkitsijoiksi.

Tämän vuoden tangokuninkaalliset valitaan Seinäjoella lauantaina 9. heinäkuuta järjestettävässä finaalissa, jossa kilpailee yhteensä neljä solistia. Sekä semifinaalin että finaalin juontavat Seinäjoelta kotoisin olevat Susanna Laine ja HP Parviainen, jotka ovat tunteneet toisensa jo ala-asteikäisistä saakka. Laulukilpailun musiikista vastaa TV:stäkin tuttu Sami Pitkämön 15-henkinen orkesteri. Lue lisää kilpailusta täältä.

- Olin innoissani, kun minua pyydettiin mukaan. Olen käynyt Tangomarkkinoilla niin nuoresta kuin muistan, se oli aina kesän odotetuin tapahtuma. Ihan ensimmäinen Tangomarkkinat-pesti tämä ei minulle ole, sillä parikymmentä vuotta sitten olen juontanut myös Tangokadulla ja Tangohallilla. Odotan kuitenkin innolla Tangomarkkinoiden uudistuksia, tanssilavakulttuuri kiinnostaa nykyään myös nuoria ja sitä perinnettä on hienoa sekä vaalia että hellävaroen uudistaa. Henkilökohtaisesti odotan paljon myös sitä, että kesällä pääsen tekemään töitä entisten naapurinpoikien kanssa, sanoo Susanna Laine.

- Myös minulla on pitkä suhde Tangomarkkinoihin, isoveljeni soitti aikanaan tango-orkesterissa ja pikkupoikana seurasin aina televisiosta ihaillen hänen esiintymisiään tangolaulukilpailuissa. Nuorena miehenä nautin siitä, kun Tangomarkkinat herättivät aina koko Seinäjoen eloon. Ihmisiä ja terasseja oli levittäytynyt joka puolelle kaupunkia, ja musiikkia oli tarjolla moneen makuun. Tangomarkkinat oli Provinssirockin ohella kesän kohokohta, juhlaviikonloppu. On ihan mahtavaa olla mukana uudistamassa Tangomarkkinoita, varsinkin kahden lapsuudesta asti tutun henkilön, Susanna Laineen ja Pasi Ojalan, kanssa. Toivon, että Tangomarkkinat herättävät jälleen koko kaupungin ja maakunnan eloon, sanoo HP Parviainen.

TANGO TV
Tangolaulukilpailun finaali on ollut katsottavissa myös televisiosta koko Tangomarkkinoiden historian ajan. Kilpailun on vuosien saatossa televisioinut niin MTV/ MTV3, Yleisradio kuin AlfaTV:kin, nyt tv-perinne jatkuu uudella Tango TV -konseptilla, jonka toteuttaa kanavapaikalla 17 Keikalla.fi -alustastaan tunnettu tuotantoyhtiö Rockway.

TANGOMARKKINOILLA ESIINTYY MYÖS MM. EPPU NORMAALI, ERIKA VIKMAN JA SAMULI EDELMANN
Tangomarkkinoiden monipuolisempi musiikkitarjonta näkyy myös torstaista lauantaihin järjestettävällä perinteisellä tangokadulla sekä Seinäjoki Areenalla perjantai-iltana järjestettävässä viihdekonsertissa. Tämän vuoden Tangomarkkinoilla esiintyvät mm. Saara Aalto, Eppu Normaali, Samuli Edelmann, Erin, Arja Koriseva, Jari Sillanpää, Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, Suvi Teräsniska, Erika Vikman, Waltteri Torikka, Yölintu sekä monia takavuosien tangokuninkaallisia. Katso jo julkistettu ohjelma täältä.

Mediakuvat: https://bit.ly/3COlfg5

www.tangomarkkinat.fi