Kanteleartisti Maija Kauhanen julkaisee uuden albumin 6.5. – “Menneet” kertoo tarinoita omista rajoista ja oman tien kulkemisesta

Suomen kansainvälisesti menestyneimpiin kansanmuusikoihin lukeutuva kanteleartisti, laulaja-lauluntekijä ja lyömäsoittaja Maija Kauhanen luo ainutlaatuisen soundimaailman vain yhden muusikon voimin. Emma-palkittu ja kansainvälisesti kysytty artisti julkaisee toisen albuminsa Menneet perjantaina 6. toukokuuta.

Kauhanen laulaa ja soittaa kanteletta sekä lyömäsoittimia yhtä aikaa, niin levyillä kuin keikoillakin. Uuden albumin myötä artisti ottaa harppauksen laulaja-lauluntekijyyteen päin pitäen samalla kiinni kantelevirtuoottisesta otteestaan. Musiikillisia vaikutteita kuullaan kansanmusiikista, indiepopista ja elokuvamusiikista. Kauhasen säveltämät ja sanoittamat kappaleet kertovat tarinoita omista rajoista ja oman tien kulkemisesta – mitkä asiat estävät olemasta vapaa, mitkä asiat rajoittavat? Mitä menneisyydestä pitää kohdata, että voi jatkaa vapaampana kohti unelmiaan?

Albumilta on julkaistu aiemmin single Käärme, joka sai näkyvyyttä niin Suomessa kuin kansainvälisissä medioissakin. Viimeinen ennakkosingle Linnunrata lohkaistaan 22. huhtikuuta. Kappale kertoo kohtaamisista – siitä kuinka lyhyetkin hetket tuntemattomien ihmisten kanssa voi jättää ison jäljen ja muuttaa jopa elämän suunnan. Vuonna 2018 Kauhanen oli keikalla Azoreilla, josta mieleen painui taivaalle kirkkaasti piirtyvä Linnunrata.

Istuin keikan jälkeen rannalla Linnunradan alla, takana tulivuori ja edessä neljätuhatta kilometriä suolaista valtamerta. Linnunrata on joka paikassa. Loppupeleissä on tosi sattumaa kehen me täällä planeetalla törmätään eikä ikinä voi tietää mitkä kohtaamiset ovat niitä merkityksellisiä”, artisti kertoo.

Kappaleessa yhdistyy vaihtoehtoinen pop ja kansanmusiikin laulutekniikka, joka on inspiroitunut karjalaisesta ja inkeriläisestä lauluperinteestä, jolle tyypillistä on voimallinen rintaäänen käyttö. Kauhanen on soittanut kanteleella kaikki instrumentit aina bassolinjoja myöden.

Kauhanen julkaisi debyyttialbuminsa Raivopyörä vuonna 2017. Muun muassa Tanskan suurimmalla maailmanmusiikkifestivaalilla (Tønder Festival) sekä Iso-Britannian Celtic Connections -festivaalilla esiintynyt Kauhanen on kiertänyt sooloartistina jo 30 maassa Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa.

Artistin erikoistumisalue on Saarijärven kantele ja sen harvinainen soittotyyli, jossa pientä puutikkua käytetään plektrana. Karismaattinen esiintyjä kehittää jatkuvasti uusia soittotekniikoita sekä uusia kantelemalleja soitinrakentajaisänsä Kari Kauhasen kanssa. Kauhasen uuteen soundipalettiin mahtuu matkoilta hankittuja tuulikelloja, emaliastioita kirpputoreilta sekä innovatiivisia kanteleen soittotekniikoita mm. jousta käyttäen.

Seuraa artistia
Instagram
Facebook
Kotisivut
YouTube
Spotify