Lauluntekijä Aurora julkaisi uuden singlen ”Ystävä”

”Halusin saada aikaan jotain, jonka jälkeen jaksaisin taas uskoa ihmisiin ja hyvien tekojen voimaan”

Kuuntele ”Ystävä” tästä

Lukuisia radiohittejä sekä kaksi kultaa myynyttä albumia urallaan julkaissut laulaja-lauluntekijä Aurora julkaisi 1.4 uuden singlen ”Ystävä”. Auroran edelliset singlet “Puhu mulle” ja ”Vettä kaivoon feat. Keko Salata nousivat Spotifyssa top50:een ja jälkimmäinen on streamannut jo kultaa. Näiden lisäksi viime kesänä hitiksi kasvoi jo vuonna 2016 julkaistu ”Täydelliset”, joka on streamannut platinaa.

Suoraan sydämeen menevästä äänestään ja teksteistään tunnettu Aurora on “Ystävä”-kappaleella perinteisen lauluntekijäpopin parissa:

”’Ystävä’ sai alkunsa, kun tuntui että olin jäänyt jumiin kyyniseen ajatteluun. En tiennyt mitä kirjoittaisin, tai miksi ja kenelle laulujani tekisin. Halusin saada aikaan jotain, jonka jälkeen jaksaisin taas uskoa ihmisiin ja hyvien tekojen voimaan. Kirjoitin tämän biisin vapauttaakseni itseni hankalasta olotilasta ja toivon, että kappale toisi myös kuulijalle takaisin sen saman luottamuksen jonka itse sain sen kirjoitettuani. Tällä laululla on mielestäni aivan oma persoonallisuus, ja se haluaa olla ystävä jokaiselle, joka tarvitsee lohdutusta. Biisi syntyi noin vuosi sitten, mutta en tiennyt vielä silloin kuka sen tuottaisi. Sitten kuvioihin tuli Mats Takila, jonka kanssa yhteistyö on ollut todella helppoa ja aina yhtä inspiroivaa”, Aurora kuvailee.

Ystävä-biisillä ja muilla viime aikoina tekemilläni kappaleilla olen löytänyt itseni uudelleen artistina ja biisintekijänä. Nyt olen entistä lähempänä sitä ydintä, joka on minulle kaikkein tärkeintä. Inspiraatiota on tullut myös tarot-korttien visuaalisista teemoista ja tämä näkyy myös uusien singlejen kansitaiteessa.”

Aurora on julkaissut albumit ”Kadotaan kaupunkiin” (2015) ja ”Valtakunta” (2017), jotka ovat molemmat myyneet kultaa. Aurora tunnetaan mm. radiohiteistä ”Se soi”, ”Eilisen aurinko”, ”Kaikki mitä näät”, ”Sä hiffaat feat. Keko Salata” ja ”Täydelliset”. Yhteensä Auroran kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli 35 miljoonaa kertaa ja radioissa Auroran kappaleet ovat soineet yli 15 000 kertaa.

 

Instagram: @aurora_virallinen
Facebook: Aurora