Miljoonia kuunteluita kerännyt kotimainen Memoremains: Paralyze-single sulattaa eurodancen ja hevin

Pop Metal -nimeä kantava yhtyeen kakkoslevy ilmestyy kesällä

Tiukkoja kappaleita tasaiseen tahtiin tarjoileva viisihenkinen Memoremains on saavuttanut huomattavan meriitin: ilman levy-yhtiötä operoivan bändin kappaleita on nyt striimattu Spotifyssä jo yli viisi miljoonaa kertaa! Synavoittoista dancemusiikkia ja heviriffejä häpeilemättömästi yhdistelevä seinäjokelainen kokoonpano julkistaa nyt myös kesällä ilmestyvän levynsä nimen: yhtyeen toinen pitkäsoitto on osuvasti Pop Metal.

Tulevalta albumilta on lohkaistu aiemmin singlet Sympathy, Not My Fault ja Back Off. Niille jatkumoa tuo tänään julkaistava Paralyze, joka on aiempia kappaleita kenties hivenen kevyempi, mutta sitäkin tarttuvampi.

"Jo alkuperäisessä demossa mukana ollut Mikon kehittämä Paralyze-hokema oli niin tarttuva, ettei se ensikuuleman jälkeen lähtenyt enää päästä pois. Oli yksinkertaisesti pakko kirjoittaa teksti sen ympärille. Jos levyn aiemmat sinkkujulkaisut ovatkin olleet teksteiltään uhoavia, niin tässä kertoja on haavoittuvaisempi. Tarina kertoo tilanteesta, jossa on jo päätetty päästää irti, mutta se on mahdotonta, koska jokin järjestön voima pitää edelleen otteessaan", kappaleen sanoittanut laulaja Johanna Ahonen kuvailee.

Eurodancen maailmoissa liikkuvassa monipuolisessa kappaleessa sovitetaan yhteen pehmeitä ja kovia elementtejä hämmentävän sujuvasti. Lopputulos on yhtä aika eteerinen ja raskas.

"Tulevan kakkosalbumin nimi Pop Metal kiteytyy Paralyze-biisissä mielestäni aika selkeästi. Biisissä on mukana pop-elementtejä, mutta raskaat osuudet tasapainottavat paikoin utuisen kevyitä lauluja. Jos jokin biisi pitää kuulijan hereillä yllätyksellisyydellään olemalla kuitenkin samaan aikaan tarttuva, niin se on tämä", Johanna toteaa.

Paralyzen säveltänyt kosketinsoittaja Mikko Kujanpää huomasi kappaleessa jo lisäpotentiaalia ja heittääkin haasteen faneille:

"Pidän erityisesti siitä yhdestä kohdasta tämän biisin keskikohdan tienoilla. Näin jälkikäteen kuunneltuna siinähän olisi potentiaalia jollekulle tehdä tanssilattia-remix. Antakaa mennä!"

Memoremains on nähtävissä kesällä myös livenä: yhtye esiintyy Nummirockissa keskiviikkona 22.6.

Memoremains on:

Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | WEBSITE