Emilia Ex teki EM-kisabiisin Helmareille – kappaleen live-esitys nähtiin kotiottelussa 12.4.

 “Nää naiset ei filmaa, ei tarvii Pallo vedetään vaik naamalla maaliin”

2000-luvun alun poppia kanavoiva Emilia Ex julkaisi perjantaina 8.4. Suomen naisten jalkapallomaajoukkueelle omistetun Helmarit-singlen ja -lyriikkavideon. Kappale ilmestyisamana päivänä, kun Suomi pelasi MM-karsintaottelussa Slovakiaa vastaan. Biisin live-esitys nähtiin Suomi–Georgia-kotipelin yhteydessä, kun Emilia Ex esiintyi Helsingin Bolt Arenalla tiistaina 12.4. Adrenaliinin nostattavan kisabiisin on ennen kaikkea määrä siivittää Helmarit menestykseen heinäkuussa pelattavissa naisten jalkapallon EM-kisoissa. Biisin avulla Emilia Ex haluaa kiitää joukkuetta heiltä saadusta inspiraatiosta:

Helmareissa on paljon, mistä ottaa mallia. Heillä on uskomaton yhteishenki sekä itsevarmuutta, joka ei tuu siitä, että muita painettais alas, vaan siitä, että tiedetään et ollaan hyviä. Lisäksi nostan hattua sille, että Helmarit ovat aktiivisesti hakeneet palkkatasa-arvoa ja sitä myös saavuttaneet. Heillä on sellaista meininkiä, mitä toivoisi näkevän enemmän muuallakin.

Kappaleesta löytyy monia artistille merkityksellisiä ulottuvuuksia: "Tässä biisissä kietoutuu yhteen mun rakkaus musiikkiin, kumppaniini Tinniin (Tinja-Riikka Korpela) ja hänen rakkaus jalkapalloon. Onhan tässä hirveesti isoja teemoja ja tunteita yhdessä biisissä.”

Exän mukaan kappaleelle on tekeillä myös varsin kunnianhimoinen musiikkivideo, joka julkaistaan lähempänä EM-kisoja. Kappaleen ovat kirjoittaneet ja säveltäneet Emilia Rinne, Anna Palmu ja Anniina Timonen. Tuotannosta vastaa Vesa Lappalainen.

Helmarit on ensimmäinen soolojulkaisu helsinkiläiseltä artistilta ja biisintekijältä Emilia Exältä, jonka julkaisijana toimii Isolla Music. Exältä voi odottaa jo pian lisää musiikkia, joka tulee artistin omien sanojen mukaan olemaan todellinen takaisinheitto 2000-luvun alkuun.

Emilia Ex
Instagram | TikTok | Facebook | Spotify | YouTube