Indie pop -tulokas Emmy June julkaisee katkeransuloisen We’re Not Meant To Be -singlen

Tulevan debyyttialbumin ensimmäinen sinkkulohkaisu on kuin pieni oodi merkityksettömälle rakkaudelle

Emmy June on kotimainen laulaja-lauluntekijä, artisti ja retropoppari, jonka musiikki on bändipohjaista indiepoppia. 34-vuotiaan lauluntekijän kappaleet käsittelevät mm. ikääntymistä, nuoruuden kasvukipuja, oman tien etsimistä ja erimuotoisia ihmissuhteita. Aiemmin kuvataidetta ja vaatesuunnittelua opiskellut artisti löysi laulunteon 28-vuotiaana vuonna 2015 asuessaan Göteborgissa.

”Mun koko musiikintekeminen alkoi oikeastaan niin että olin just muuttanut Göteborgiin parisuhteen perässä. Suhde loppui tosi lyhyeen, mutta uusi ympäristö ja Majornalainen ullakkohuoneisto inspiroi tekemään lauluja ensimmäistä kertaa. Ei taidettu olla tarkoitettuja toisillemme, mutta jotain vielä parempaa tuli tilalle.

We’re Not Meant To Be on katkeransuloinen läpileikkaus ihmissuhteesta, jolla ei ole tulevaisuutta. Syyllisiä ei etsitä, vaan joskus ihmissuhde on kuin loma, jonka ei ole tarkoituskaan kestää, halusimme tai emme. Mutta kuten laulussakin sanotaan, ei puhuta siitä nyt, vaan vedetään vaikka kännit sen sijaan”, Emmy kertoo.

Uudella kappaleella orgaaninen äänimaailma ja savuisen jazz-baarin fiilis ovat vahvasti läsnä. Studiolle mentäessä We’re Not Meant To Be oli raaka ja intiimi demo sisältäen vain pianon ja laulut. Kappaletta lähdettiin rakentamaan ”katsotaan mitä tapahtuu” -metodilla, ja palaset loksahtivat nopeasti paikoilleen.

Ollaan oltu tästä biisistä alusta lähtien tosi innoissaan. Se valmistui kivuttomasti ja nopeasti ja kuulostaa meistä tosi hyvältä. Sen takia se valikoitui ensimmäiseksi sinkuksi albumilta”, Emmy iloitsee.

Emmy June, omalta nimeltään Emmi Malinen on roots- ja soul-musiikilla uransa aloittanut artisti. Vuodesta 2017 lähtien keikkaillut Emmy on aikaisemmin julkaissut kaksi EP:tä. Toinen on livenä äänitetty, viiden kappaleen mittainen Live at Magnusborg ja toinen studiossa äänitetty nimikko-EP Emmy June. Tuleva debyyttialbumi saadaan kuultavaksi loppuvuodesta.

Musiikin tekeminen on ollut mun suurin unelma lapsuudesta lähtien, mutta koen itseni ennen kaikkea tekijäksi. En oo ehkä päässyt musakouluihin sisään, mutta oon mahdollistanut tän jutun itselleni kovalla työllä ja oon siitä onnellinen ja ylpeä. Emmy June on elämäntyöni ja -tapani, jonka pääpilareita on yhtyesoitto, keikkailu, uuden musiikin kirjoittaminen ja rakkaus laulamiseen. Tulevaisuuden tavoitteenani on kaiken yllä mainitun ylläpitäminen ja sen jatkuva kehittäminen.

Uutta singleä juhlistettiin 9.4. Helsingissä Docker Barissa.

Emmy Junen live-kokoonpano on:
Emmy June - Laulu
Aapo Kauppinen - Kitara
Taneli Mikkola - Koskettimet
Timmo Salakka - Rummut
Antti Saari - Basso

EMMY JUNE | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY