Kauhumetalliyhtye Riddle Me This sukeltaa suuruudenhullujen maailmaan Megalomania (feat. Mikko Kylmänen) -singlellään Universal Ego -debyyttialbumi julkaistaan toukokuussa

Tulevan albumin teemoja yhteen niputtava Megalomania on eepos, joka toimii myös toukokuussa julkaistavan Universal Ego -debyyttialbumin päätösraitana. Kappale on vuoristorata mielen syvimmistä ja ahtaimmista sopukoista valaistumiseen siitä, mikä ja mitä oikeasti olet.

Megalomania käsittelee suuruudenhulluutta. Sanan määritelmän mukaan megalomaaniselle käytökselle on tunnusomaista pakkomielle tai päähänpinttymä, jonka kohteena on raha, valta, nerokkuus tai kaikkivaltius. Vaikka kappale onkin viimeistelty jo viime vuoden alkupuolella, sanoitukset sopivat pelottavan hyvin myös maailman nykytilanteeseen. Biisissä "minä” käy dialogia keskenään päänsä sisällä ja lopulta ajautuu hulluuteen.

Biisissä voi elää mukana päähenkilön ahdistavan matkan kauniista unenomaisesta alusta sekoamisen pisteen kautta surulliseen ja yksinäiseen loppuun. Kehtaisin jopa väittää, että kyseessä on yksi parhaista koskaan säveltämistäni biiseistä”, laulaja Karra ”Kannibal” Väisänen aukaisee kappaleen sisäistä maailmaa.

Megalomanialle otettiin mukaan yhtyeen jäsenten pitkäaikainen ystävä Mikko Kylmänen, joka valikoitui mukaan monipuolisen äänensä ansioista.

Tarvitsimme kappaleeseen säkeiden toisille kierroille raspia ja todella isoon kertosäkeeseen riittävästi munaa. Mikko vastasi heti lähtevänsä biisiin mukaan ja toimitti meille aikamoisen kasan lauluraitoja, joista suurin osa päätyikin lopulliseen masteriin”, yhtye kertoo.

Vuonna 2013 perustettu Riddle Me This koostuu neljästä veriveljestä planeetta X:ltä. Kauhumetallia louhivan yhtyeen visuaalinen ilme on kappaleiden inhorealististen ja kylmäävien tarinoiden fyysinen ilmentymä. Sanoituksia säestävät murhaavat sinfoniat, brutaalit riffit sekä melankoliset melodiat.

Debyyttialbumin julkaisuprosessin tiimellyksessä Riddle Me This on noteerattu muun muassa mielenkiintoisena tulevaisuuden lupauksena ja saanut menestystä bändikilpailuissa, kuten Emergenza, Wacken Metal Battle sekä Bändikilpailu Helvetistä, jonka yhtye voitti vuonna 2018. Riddle Me This esiintyi myös vierailevana tähtenä Venäjän Emergenza-bändikilpailun finaalissa.

Riddle Me This on:
Karra ”Kannibal” Väisänen – laulu
Pieti ”Ghost” Pöntinen – kitara
Iivo ”Kraken” Pietiäinen – basso
Jaro ”Zero” Väisänen – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY