Simo Silmu ja Suurimaa julkaisevat uuden singlen Sä et vielä lähtis pois

Kappale on kolmas makupala kesäkuussa julkaistavalta EP:ltä

Yölinnun kultavuosien vanhat bänditoverit Saku Mansikkamäki ja Simo Silmu ovat hemmotelleet rautalankafaneja tänä vuonna jo kahden radiosinglen verran. Suurimaan ensimmäinen single Onnen kukkuloilla on keikkunut radioiden soittolistoilla heti julkaisustaan lähtien, ja sen musiikkivideota on katsottu YouTubessa jo lähes 200 000 kertaa. Yllätyssingle Taivas täynnä tähtiä julkaistiin viime kuussa.

Nyt julkaistava Sä et vielä lähtis pois on tulevan EP:n popimpaa linjaa edustava kappale, joka jatkaa lauluntekijäperinnettä J. Karjalaisen kaltaisten mestareiden jalanjäljissä. Samalla kappale nojaa vahvasti rautalankamusiikin peruselementteihin. Ensimmäisellä singlellä myös liidisolistina loistanut Silmu soittaa uuden singlen kosketinosuudet ja laulaa taustoja. Kappaleen musiikkivideo saadaan nähtäville ensi viikolla

Sä et vielä lähtis pois on tarttuva tunnelmapala, joka imaisee kuulijansa mukaan kahden ihmisen kohtalon keskipisteeseen. Mitä tehdä, jäädä vai lähteä?”, Mansikkamäki aukaisee biisin tarinaa.

Suurimaa-yhtyeen ja Simo Silmun yhteistyö on monellakin tasolla kaikille mieluinen kohtaaminen. Vaikka Simo ei olekaan yhtyeen virallinen jäsen, on mukana jo entuudestaan tuttua porukkaa: vokalistina Onnen kukkuloillakin -biisissä kuultava Saku Mansikkamäki oli Yölinnun alkuperäinen rumpali ja soitti yhtyeessä bändin nousuvuosina 1993–2003.

Nyt Simo ja Saku ovat ensimmäistä kertaa samalla äänitteellä siten vuoden 2002 Yölinnun Tää on rankkaa -albumin, ja Simo soittaa tulevalla EP:llä lisäksi koskettimia ja haitaria sekä laulaa taustoja.

"Hiukan tuli 'entisajat' mukavasti mieleen, etenkin Sakun kanssa puuhastellessa. Muutenkin, koko bändin tavatessani, rehtiä ja reilua meininkiä. Tämä suorastaan ohjastaa teemaan: Tukat tötterölle, jenkki lavan parkkipaikalle ja menoks", Simo Silmu muotoilee ja jatkaa:

"Saku oli hyvä rumpujen takana, mutta tosimiehenä hoitaa hommansa myös rumpujen edessä, ja loistavasti!"

Hyvässä nosteessa oleva bändi lähtee kesällä kiertämään keikkalavoja ja nauhoittaa jatkoa EP:lle vielä tämän kevään aikana.

SUURIMAA | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY