Blame Me! versioi The Rasmuksen In The Shadowsin – moderni ote alleviivaa lyriikoita

Vuonna 2003 julkaistu alkuperäiskappale ollut yksi bändin suurista innoittajista

Kotimainen alternativebändi Blame Me! on kerännyt viimeisen vuoden aikana merkittävästi huomiota ja noteerattu musiikkipiireissä tuoreen otteensa ansiosta. Yhtyeen viimeisin single on alkuvuodesta julkaistu modernisti jytisevä Fears Don't Matter, joka saa nyt seuraajakseen cover-biisin: In The Shadows on alun perin vuonna 2003 julkaistu The Rasmuksen hittikappale.

"The Rasmus oli elämäni ensimmäinen bändi jota fanitin, ja Into oli ensimmäinen ostamani levy. Rahat ei menneet hukkaan, kun F-f-f-falling soi repeatilla päivät pitkät – ennätys oli muistaakseni noin 50 kertaa yhden päivän aikana! Samaan aikaan ymmärsin saavani musiikista tavallista enemmän irti", yhtyeen kitaristi Jesse Marttila pohjustaa.

Blame Me!'n In The Shadows -versiossa kuullaan herkkää tulkintaa ja samalla tiukkaa otetta rytmiryhmältä, ja lopputuloksena on aivan bändin itsensä näköinen tulkinta vanhasta hitistä. Pohdiskelevaksikin itseään kutsuva bändi nostaa myös biisin sanat keskiöön.

"In The Shadows -kappale on itsessään todella inspiroiva. Biisi kertoo siitä, kuinka itse seuraa varjoista muiden elämää ja haluaisi epätoivoisesti tulla nähdyksi. Mieli helposti painaa meitä alas, riittämättömyyden tunne voi kalvaa. Kappale luo toivoa siitä, että me voidaan tavoitella meidän unelmia", laulaja Bini Silvennoinen toteaa.

Blame Me! on ennenkin coveroinut vanhoja suosikkejaan: noin vuosi sitten julkaistu hatunnosto t.A.T.u'n All The Things She Said -kappaleelle poiki yhtyeelle valtavan määrän radiosoittoa. Nuorena kuunnellut kappaleet ovat vaikuttaneet yhtyeen soundiin ja tyyliin, joten tribuuttien tekeminen tuntuu bändistä vain luonnolliselta.

"Tästä kyltymättömästä The Rasmus -diggauksesta on jäänyt jälki, mikä kuuluu myös Blame Me!'n musiikissa. Uskon siis, että The Rasmuksen coverointi oli vain ajan kysymys, ja In The Shadows tuntui parhaiten sopivan meidän tyyliin", Jesse kiteyttää.

Blame Me! on:

Bini Silvennoinen – laulu
Jesse Marttila – kitara
Juho Jokimies – basso
Vallu Kousa – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE