Kärtsy Hatakan Head First -yhtyeen debyyttialbumi näkee päivänvalon 30 vuoden odotuksen jälkeen

Ensimmäinen single Stars of Life kuultavissa nyt

Waltari tunnetaan ensimmäisenä suomalaisena ulkomailla menestyksekästä uraa luoneena metalliyhtyeenä, mutta muistavatko musadiggarit vielä 80-90-lukujen taitteen, jolloin Kärtsy Hatakalla oli yhtäaikaisesti työn alla Waltarin lisäksi myös yhtye nimeltä Head First?

Head First oli kovassa nosteessa Helsingin musaskenessä ja tunnettiin hyvänä live-esiintyjänä. Yhtyeen tanssittava sekoitus funkia, metallia ja progressiivista rockia houkutteli keikoille aina vain isompia yleisöjä.

Head First oli kuumaa kamaa. Helsingin isoimmat promoottorit rakastivat bändiä, ja saimme aina vain isompia keikkoja”, Kärtsy muistelee.

Yhtye teki paljon keikkoja muiden kovassa nousussa olevien yhtyeiden kanssa, ja pääsi myös Ruisrockiin, jossa he soittivat juuri ennen amerikkalaista Living Colouria, joka oli saman genren suurimpia nimiä.

Sitten tapahtui jotain yllättävää. Waltari sai kansainvälisen levytyssopimuksen saksalaiselta levy-yhtiöltä ja loppu on historiaa. Kärtsyn kaikki aika meni Waltarin kanssa työskentelyyn, joten Head First laitettiin syväjäähän.

Mutta nyt viimeinkin aika on kypsä tuon jään sulattamiseen. Muutama vuosi sitten horroksesta heräillyt bändi teki pari valikoitua keikkaa, tähtäimessään kauan odotetun debyyttilevyn julkaiseminen, jonka aika on nyt koittanut! 30 vuoden odotuksen jälkeen albumin julkaisupäiväksi on ilmoitettu 27.5.2022, ja levy julkaistaan saksalaisen Metalville-levy-yhtiön kautta.

Albumille valikoitiin yhtyeen kovimmat livehitit, jonka jälkeen ne päivitettiin nykypäivään. Head Firstin leiristä vihjaillaan myös uuden materiaalin luomisesta. Ensimmäinen maistiainen tästä harvinaislaatuisesta herkusta tullaan saamaan tällä viikolla, kun Stars of Life -kappaleen musiikkivideo julkaistiin 15.4 virallisesti.

Nykyinen kokoonpano muodostuu kolmen alkuperäisjäsenen lisäksi uudesta basistista, joka on Turisas-yhtyeen riveistä tunnettu Jesper Anastasiadis.

Head First vuonna 2022 on:
Kärtsy Hatakka – laulu
Jaani Marttila – kitara
Jesper Anastasiadis – basso & taustalaulut
Sami Timonen – rummut

HEAD FIRST | INSTAGRAM