amun uudella Osaksi suurempaa -sinkulla pohditaan elon rajallisuutta, ihmisen katoavaisuutta ja elämän kiertokulun mysteeriä

“Niin kaikki kadotaan, hävitään aikanaan kun takaisin uneksi muututaan ja aina palataan osaksi suurempaa, uudestaan” - Tamu: Osaksi suurempaa

Kuuntele "Osaksi suurempaa" tästä

Osaksi suurempaa on viides single laulaja-lauluntekijä Tamun ensi elokuussa julkaistavalta debyyttialbumilta. Kappale kertoo siitä, miten meidän kaikkien on syytä olla armollisia itseämme kohtaan ja olla miettimättä liikoja sitä, mitä meistä ajatellaan. Kappaleessa pohditaan myös elon rajallisuutta, ihmisen katoavaisuuden ja elämän kiertokulun mysteeriä ja sitä, miten sekin voi olla omalla tavallaan lohdullista.

Kirjoitin tekstin jo vuosia sitten muutamaa päivää ennen lapseni syntymää miettiessäni elämän kiertokulkua ja sitä, miten todella olemme jokainen pieni osa maailmankaikkeutta. Aina olemassa jossain muodossa. Kuten Joni Mitchellin 'Woodstock' -biisissä vapaasti suomennettuna sanotaan : 'Olemme tähtipölyä, miljardeja vuosia vanhaa hiiltä'. Miten upea ajatus!”, Tamu pohtii.

Tamun mukaan Osaksi suurempaa -kappaleen kohdalla oli käydä klassisesti: Tulevan albumin biisejä mietittäessä Tamu oli itse sitä mieltä, että kappaleen voisi ehkä jättää pois albumilta, kun taas levy-yhtiössä taas oltiin pohdittu biisiä singleksi.

“Minulla on tapana keskittyä omiin vahvuuksiini eikä niihin todellakaan lukeudu se, että tietäisin mitä kannattaa julkaista. Itse pidän kaikista loppuun saattamistani biiseistä, joten parempi, että viisaammat valitsevat julkaistavan materiaalin. Jälkikäteen olen todella iloinen, että tämä meni näin ja biisi julkaistaan sinkkuna”, Tamu jatkaa.

Vaasalainen Mikko ”Tamu” Tamminen on tehnyt pitkän uran suomalaisella musiikkikentällä tuottajana, biisintekijänä ja eri yhtyeiden jäsenenä. Vasta 44-vuotiaana keväällä 2020 Tamu koki olevansa kypsä hyppäämään sooloartistin isoihin saappaisiin. Sooloura alkoi upeasti kesällä 2020 julkaistulla debyyttisinglellä Et ollutkaan yksin, joka päätyi useiden radioiden soittolistoille ja nousi myös radiosoittoja mittaavalla Radio Monitor -listalle Suomen soitetuimpien kappaleiden joukkoon. Sen jälkeen Tamu on julkaissut myös radioiden soittolistoille päätyneet singlet Mustalintu ja Löydät sun taivaan. Tamun debyyttialbumi julkaistaan elokuussa 2022.

 

TikTok: @tamuvirallinen
Instagram: @tamuvirallinen
Facebook: Tamu