Monimuotoista alternativea loihtiva Frozen Factory julkaisee uuden singlen Loud, Lazy, Late

Uusi kappale on ensimmäinen lohkaisu syksyllä tulevalta albumilta

Alternative metallin ja progressiivisen rockin välimaastossa seikkaileva Helsinkiläinen Frozen Factory on jälleen uuden musiikin äärellä. Aktiivisesti uutta musiikkia tekevä yhtye on julkaissut aiemmin levyt Planted Feet ja The First Liquidation EP. Tuleva albumi Of Pearls And Perils näkee päivänvalon 23.9.

Frozen Factory on kerännyt kiitosta sen omintakeisesta tyylistä, jossa on onnistuneesti yhdistetty ja uudistettu sellaisten yhtyeiden, kuten Pink Floydin, Alice In Chainsin sekä Depeche Moden musiikin peruselementtejä.

Loud, Lazy, Late -singlen historia juontaa juurensa vuonna 2020 pidettyihin etäkirjoitussessioihin. Lopputuloksena on niin kovaa ajoa kuin aistikkaampaakin sykettä tarjoileva kappale, jota ohjaa laulaja Stephen Bakerin tunnistettavan korkea ja voimakas ääni. Nykymaailman laiskanpulskeista johtajista kertova kappale oli alun alkujaan kuitenkin hyvin erilainen.

Kirjoitin vahingossa aluksi kopion The Beatlesin Come Togetherista”, Baker naurahtaa ja jatkaa: ”Pandemian alkuvaiheilla ärsyynnyin kovasti Donald Trumpin ja Boris Johnsonin toimista ja sain inspiraation kappaleeseen.

Ensimmäisen version valmistuttua minulla oli se kauhea fiilis, että ihan kuin olisin kirjoittanut uudelleen jonkin kuuluisan kappaleen, mutta en keksinyt millään mikä se oli. Basistimme Tomi kuitenkin tajusi heti mistä biisistä oli kyse. Onneksi jatkoin kappaleen työstöä, sillä uudesta versiosta tuli mielestäni todella hyvä!”

Vaikka kappale ei sieltä vakavimmasta päädystä, sen sanoma uppoaa monien poliitikkojen nahkaan. Jos olet koskaan turhautunut valehteluun ja tyhjiin lupauksiin, tämä biisi on sinua varten.

Loud, Lazy, Late -singlen musiikkivideo on myös julkaistu huhtikuun lopulla.

Frozen Factory on:
Stephen Baker – laulu
Mici Ehnqvist – kitara
Johnny Koivumäki – kitara
Tomi Hassinen – basso, koskettimet
Marianne Heikkinen – rummut

FROZEN FACTORY | INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY