Kamupop-artisti Vilma Talvitien uusi single on raju kuvaus syömishäiriöstä – “Katsokaa kuinka katoan” ulkona nyt!

Nouseva kamupop-artisti Vilma Talvitie on julkaissut uuden singlen Katsokaa kuinka katoan 1. huhtikuuta.

Kappale on hätähuuto – se on raju kuvaus syömishäiriön kuihduttamasta ihmisestä, jonka todellisuudentaju on hiipunut. Toisaalta siinä koetaan äkillinen kirkkauden hetki, jolloin pyritään tulemaan näkyväksi ja vapaudutaan oman kehon kahleista. Kuinka korkean hinnan yksilö maksaa yhteiskunnan asettamista valtavista täydellisyyden odotuksista?

Haluan tehdä musiikillani näkyväksi näkymätöntä. Itselleni tuli aikanaan yllätyksenä, että suurin osa ystävistäni on käynyt läpi syömishäiriön. Aloin käydä läpi omaa menneisyyttäni – ja löysin myös paljon kipeää ja epätervettä kehosuhteestani. Palasin ala-asteaikojen laihdutusyrityksiin, myöhempien aikojen ortoreksiakausiin, pakonomaiseen työntekoon, venyttelyyn, terveellisyyden paineeseen. Tästä kaikesta syntyi ‘Katsokaa kuinka katoan’”, Talvitie avaa kappaleen taustoja.

Kappaleessa kyseenalaistetaan anoreksian glorifioimista. “Kuinka vaikeaa on toipua syömishäiriöstä, kun sitä sairastava ihminen voi jopa saada kehuja ‘näytät niin hyvältä’. Ja kun koko maailma perustuu yhä enemmän numeroihin, mittoihin, ulkonäköön, sosiaalisen median vertailuun ja kilpailuun”, artisti jatkaa.

Katsokaa kuinka katoan on ensimmäinen lohkaisu artistin ensi vuonna julkaistavalta debyyttialbumilta. Kappaleesta julkaistiin Annukka Valon ohjaama musiikkivideo perjantaina 8. huhtikuuta.

 

Vilma Talvitie luo siltoja popin, etnon ja kansanmusiikin välille

Vilma Talvitie on laulaja, säveltäjä-sanoittaja ja multi-instrumentalisti, joka luo siltoja popin, etnon ja kansanmusiikin välille. Hänen musiikissaan suomenkielinen folk-estetiikka ja akustiset instrumentit (piano, haitari, jousisoittimet) elävät sulassa sovussa elektronisten biittien ja tarttuvien pop-melodioiden kanssa. Talvitie vaikuttaa useissa eri maissa ja mantereilla – nomadielämä Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa on jättänyt omintakeisen leiman hänen musiikkiinsa.

Kappaleissaan Talvitie käsittelee kaunistelematta ihmismielen pimeimpiä tunteita, kuten häpeää, nöyryytystä, vihaa, raivoa, kateutta, katkeruutta ja katumusta. Kontrastia synkkiin teemoihin tuo hänen valoisa ja kirkas äänensä, joka hakee voimaa suomalais-ugrilaisista ja kauempaa haetuista, muun muassa itämaisesta ja intialaisesta musiikista.

Talvitie on julkaissut aiemmin singlen Mies kaukaisen maan (2019). Soolouransa lisäksi hän on vaikuttanut Valma & Varsinaiset -yhtyeessä biisintekijänä, solistina ja tuottajana. Talvitiellä on myös parhaillaan meneillä 100 laulua maailmasta -projekti, jossa hän esittää kansanlauluja kaikkialta maailmasta eri kielillä, muun muassa kehittämällään pianobodyperkussiot-instrumentilla.

Keikat
23.4. Arkikulta kulttuurikahvila, Hyvinkää
7.5. Järvenpää-talo, Järvenpää
14.5. Arabian katufestivaali, Helsinki

Katsokaa kuinka katoan -single suoratoistopalveluissa
Spotify: https://spoti.fi/3NBmHrj
Apple Music: https://apple.co/3iRE499
Deezer: https://bit.ly/3NDmhAC

Seuraa artistia
Instagram
Facebook
Kotisivut
YouTube
Spotify