Paleface ja amerikkalaisräppäri Pete Santos yhdistivät voimansa kaksikielisellä voimabiisillä ”Young.”

 “When I was young, I flowed with the lion's heart / Mä olin junnu ja mä karjuin kuin leijona”

Kuuntele ”Young.” tästä

Suomalaisen hiphopin johtohahmo Paleface ja amerikkalaisräppäri Pete Santos yhdisttvät voimansa perjantaina 13.5. julkaistulla kappaleella ”Young.”. Suomea ja englantia yhdistelevä kappale sai alkunsa kun nykyisin Suomessa vaikuttava Santos oli yhteydessä Palefaceen:

Pete otti jokin aika sitten yhteyttä ja ehdotti kollaboa. Olimme aiemmin esiintyneet parillakin samalla keikalla. Biisin afrovaikutteinen biitti oli freesi ja erilainen kuin valtaosa tämän hetken räppituotannoista. Myös Peten live-energia teki keikoilla vaikutuksen”, Paleface kertoo.

Afrobeats-henkisen biitin tuotti parhaiten Boyat-yhtyeestä tuttu Berat Cimili. Kappale äänitettiin Varis Recordsin studiolla Turun Varissuolla.

Kappale syntyi nopeasti studiosessiossa. Vaibi oli kohdillaan! Aluksi räppäsin oman versen suomeksi keskellä muuten englanninkielistä biisiä, sitten keksimme vuorotella suomeksi ja englanniksi ja palaset loksahtivat kohdalleen”, Paleface toteaa.

Biisissä kelataan vanhoja lapsuusmuistoja ja todetaan iän tuoneen omiin tekemisiin ainakin tarvittavaa malttia.

”Kypsyydellä ei ole ikää. Olemme kaikki eri vaiheissa omaa kehitystämme. Osa juoksee villinä ja pelottomana, osa puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä, kuin Lion Kingin Mufasa", sanoo Pete Santos.

"Young-kappale juhlistaa kaikkia näitä vaiheita ja muistuttaa meitä ottamaan kaiken irti elämästä", Santos jatkaa.

Biisin on miksannut ja masteroinut Grammy-palkittu äänivelho Jake “Vicious” Grotticelli.

 

Instagram:
@palefaceofficial
@petesantosofficial