SINI YASEMIN versioi 2000-luvun alun suomirock-klassikkoa

Ryminällä musiikkikentälle palaava Sini Yasemin julkaisi 20.5 uutta – Rakkautta ja piikkilankaa feat. Mouhous

Takaisin rock-juurilleen palannut SINI YASEMIN palasia perjantaina 20.5  uuden musiikin kera. Kolmannen albumin kaari avattiin milleniumin suomiklassikon remakella, kun Uniklubin vuonna 2003 julkaisema Rakkautta ja piikkilankaa herätettiin henkiin. Kappaleen kruunaa suomiräpin punkbändiksi tituleerattu, kovassa nosteessa oleva Mouhous-yhtye, joka ei ole aiemmin vieraillut kenenkään muun artistin kappaleella. Yhteistyö syntyi luontevasti sillä yhtyeen jäsenet ja Sini ovat ystäviä keskenään ja puhuvat musiikillisesti samaa kieltä. Sinin ja trion energinen tulkinta päivittää biisin tekstin ja tuotannon myötä tähän päivään; 20-vuotias klassikko toimii edelleen myös uuden ajan punknuorten käsittelyssä.

Uuden julkaisun kynnyksellä oleva Sini kommentoi yhteistyötä ja uutta musiikkia näin: ”Hei tyypit, mä oon bäk!! Tuntuu niin hyvältä julkasta musaa kahen vuoden hiljaiselon jälkeen. Ja takas tullaan rytinällä koska kaikki ne 730 päivää ollaan istuttu studiolla tekemässä mun kolmatta levyä. Rakkautta ja piikkilankaa on varmasti monelle about mun ikäluokan tyypille yks nostalgisimmista nuoruuden suomirock-bängereistä. Mun suhde tähän biisin liittyy frendeihin ja karaokeen. Tätä on laulettu monesti pikkutunneilla niin kovaa, et ääni on ollu seuraavana aamuna käheenä."

Mietittiin yks päivä mun tuottajan kanssa, et olis hauska kirjottaa biisi, jossa olis jotenkin sitä 2000-luvun alun Suosikin keskiaukeeman moodia. Meni hetki ja aloin hyräilemään legendaarisen Uniklubin Rakkautta ja piikkilankaa -kertsiä. Biisi synty aika itestään ja sellasella ihanan huolettomalla otteella. Mouhous hyppäs messiin ja tässä ollaan.”

Vuonna 2015 debytoinut helsinkiläinen artisti SINI YASEMIN on helsinkiläinen artisti, laulaja ja lauluntekijä, joka muistetaan useista platina- ja kultasingleistään kuten Mun kaa, Paijaan, Lihasmuistissa, Adoptoi mun sydän sekä Tyynysotaa, joka oli vuoden 2017 YleX:n virallinen kesäkumibiisi. Sini on julkaissut urallaan kaksi albumia Nimeä mut uudestaan (2019) ja Minäkuva (2020) ja yhteensä artistin musiikille on kertynyt jo yli 30 miljoonaa kuuntelukertaa suoratoistopalveluissa. Parhaillaan kolmatta albumiaan valmisteleva artisti viettää kesän studiolla, jonka jälkeen on tarkoitus palata myös keikkalavoille ja julkaista lisää uutta musiikkia.