Ajankohtaisia ilmiöitä käsitellään nokkelalla otteella Miika Nousiaisen tyyliin.

PINTAREMONTTI-MENESTYSROMAANI NÄYTTÄMÖLLE

Miika Nousiaisen menestysromaaniin perustuva Pintaremontti saa ensi-iltansa Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä 22.10.2022. Esitys vie pintaa syvemmälle keski-ikäisten kaupunkilaisten elämään ja ihmissuhteisiin käsitellen kipeitäkin asioita nokkelasti ja hauskasti. Komedian ohjauksesta vastaa Johanna Sorjonen (vier.), lavastuksesta Sanna Halme ja pukusuunnittelusta Laura Dammert (vier.). Dramatisoinnin on tehnyt Minna Leino.

Rooleissa nähdään Johanna Heimonen, Markus Waara, Tommi Kekarainen, Panu Poutanen, Tiina Winter, Satu Taalikainen sekä vierailevat näyttelijät Juha-Sakari Hippi ja Kirsi Asikainen.

Riemastuttava komedia hyvinvointi-ihmisten pahoinvoinnista

Hennan biologinen kello tikittää, eivätkä hedelmöityshoidot tuo helpotusta tilanteeseen. Hänen veljensä Sami haaveilee omasta perheestä, mutta sitä oikeaa ei ole vielä löytynyt. Ihastumisalttius, valkoiset valheet ja miellyttämisen halu ajavat hänet toinen toistaan tukalampiin tilanteisiin. Tuskaa ei helpota sisarusten äiti Seija, joka utelee molemmilta perheenlisäyksestä.

Samin kavereiden Markuksen ja Pesosen askelmerkit elämään tuntuvat puolestaan olevan liiankin selvät. Markus on kolmen pienen lapsen yksinhuoltaja ja Pesonen huolehtii sairaista vanhemmistaan. Soppaa hämmentää suosittu hyvinvointibloggari Sini, jonka loihtima kuva täydellisestä kiiltokuvaelämästä asettaa paineita muiden sekavalta tuntuvaan arkeen.

Taustatietoja

Pintaremontti on Miika Nousiaisen (s. 1973) samannimiseen bestseller-romaaniin (2020) perustuva komedia. Hän on kirjoittanut useita menestyneitä ja palkittuja romaaneja, joista osa on päätynyt valkokankaallekin. Vadelmavenepakolainen ilmestyi vuonna 2007, Maaninkavaara 2009, Juurihoito 2016 ja Metsäjätti 2011. Lisäksi Nousiainen on toiminut juontajana, käsikirjoittajana ja panelistina tv:ssä.

Johanna Sorjonen on aiemmin ohjannut Kouvolan Teatterissa näytelmän Maukka ja Väykkä ja suuri seikkailu. Kouvolalaislähtöinen Sorjonen on Kouvolan Teatterin nuorisoteatterin kasvatteja.

Vierailevista näyttelijöistä Juha-Sakari Hippi on aiemmin nähty Kouvolan Teatterissa muun muassa näytelmissä Patriarkka ja Herrasmieshuijarit. Kirsi Asikainen on uusi kasvo, joka on jäämässä eläkkeelle Vaasan kaupunginteatterista ja jatkaa uraansa freelance-näyttelijänä.