2000-luvun alun suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva DISCO julkaisi yhteiskappaleen Irinan kanssa

”Olemme päässeet jo pari kertaa yleisön eteen lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja ollaan huomattu miten ikävä on ollut yleisöstä välittyvää energiaa”

Uusi DISCO-albumi julkaistaan vuonna 2023

Kuuntele ”Kauniimpi ilman sua feat. Irina” tästä

2000-luvun alun suosituimpiin yhtyeisiin kuuluva DISCO teki helmikuussa paluun uuden musiikin kera alkuperäisessä duo-kokoonpanossaan. Yhtyeen paluusingle “Muualla palaa” saa tänään seuraajan, kun DISCO julkaisee singlen ”Kauniimpi ilman sua”. Kappaleella vierailee kotimaisen poprockin kestosuosikki Irina. DISCO tekee parhaillaan uutta, vuonna 2023 julkaistavaa albumia.

”Kauniimpi ilman sua -biisillä kuvataan eron hetken ristiriitaisia tunteita. Parhaassa tapauksessa erossa molemmat kokee, että päätös on oikea ja hyvä. Vaikka eroon sisältyy haikeutta, voi mukana kulkea myös hyvät muistot ja ajatus valoisammasta tulevaisuudesta. Haluttiin biisin tekstissä molempien osapuolien näkökulmat esiin ja meillä oli iso kunnia saada Irina mukaan kappaleelle.” DISCO kertoo.

DISCO palaa tuttujen tummien ja romanttisten pop-sävyjen kanssa, mutta entistäkin elinvoimaisempana. 1980-lukuvaikutteiset modernit pop-kappaleet ja suoraan sydämeen menevät koskettavat tekstit ovat muodostuneet DISCOn tavaramerkeiksi, ja myös vuonna 2022 yhtye luottaa tähän yhdistelmään.

Ajatus paluusta on kytenyt DISCOn Aki Erosen ja Olli Halosen mielissä useampaan otteeseen menneinä vuosina, mutta nyt aika tuntui oikealta:

”On ehditty elämään ja kokemaan paljon asioita tässä vuosien varrella ja tuli tarve päästä käsittelemään niitä. Meille molemmille musiikki on tosi luonteva tapa tutkia elämäämme, ajatuksiamme ja tunteitamme. Ja jostain selittämättömästä syystä, nyt vaan aika on tuntunut oikealle tehdä yhdessä musiikkia”, Halonen kuvailee.

“Meillä on vahva ajatus siitä, mitä musiikin tekeminen meille tarkoittaa ja merkitsee. Meillä on myös vuosien varrella syntynyt syvä ymmärrys siitä, miten me yksilöinä käsittelemme ja teemme musiikkia. Tämän ymmärryksen myötä uusien DISCOn biisien tekeminen on ollut erittäin antoisaa ja voimaannuttavaa. Uusien biisien tekeminen jatkuu ajatuksissa ja konkreettisestikin koko ajan. Ollaan päästy jo pari kertaa yleisön eteen lähes 10 vuoden tauon jälkeen ja ollaan huomattu miten ikävä on ollut yleisöstä välittyvää energiaa. Emme malta odottaa sitä, että pääsemme keikkailemaan enemmänkin”, jatkaa Eronen.

Syntetisaattorivetoisen mainstream-popin edelläkävijät tunnetaan klassikoiksi nousseista hiteistään kuten "Levottomat tuulet", "Ilkeitä asioita", "Ketä sinä odotat" ja "Hei älä luule". DISCOn historiasta löytyy kuusi radiolistan top5:een noussutta hittisingleä, ja yhtyeen vuonna 2002 julkaistua albumia “Musta sydän” on myyty yli 60000 kappaletta. Duon keikkakalenterista on löytynyt Suomen suurimmat festarit sekä sadat muut keikkapaikat.

 

Instagram:
@discovirallinen
Facebook
DISCO