Blame Me! puhuu Musket Fire -singlellä suoraan: taustalla oma kokemus homofobisen kirkon kasvattina

Kappaleen musiikkivideo ottaa kantaa perinteisen avioliittonormin murtamiseksi

Voimakasta alternative rockia soittava kotimainen Blame Me! yhdistelee singleillään modernia tuotantoa, kuulasta pop-laulua ja metallimusiikin elementtejä. Erinomaisen vastaanoton sekä radioissa että suoratoistopalveluissa saaneet kappaleet saavat nyt jatkoa singlellä Musket Fire, joka kertoo varsin rajusta kokemuksesta.

"Musket Fire on feministinen anthem, joka sai lähtölaukauksensa mormonikirkon homofobisista kommenteista ja #punkstoo-kohusta. Yli 25 vuotta homofobisen kirkon kasvattina loi omaan päähän ajatusmaailman, jota oli vaikea ravistaa pois ja joka aiheutti vahvoja syyllisyyden tunteita siinä vaiheessa, kun vihdoin alkoi ja pystyi hyväksymään itsensä itsenäisesti ajattelevana henkilönä ja seksuaalivähemmistön edustajana", laulaja Bini Silvennoinen toteaa.

Moni Blame Me!:n kappaleista kertookin ajatusten muuttumisprosessista ja vapautumisesta.

"Naisten ja seksuaali-/sukupuolivähemmistöjen muotti on vieläkin niin kapea, että siihen kasvaminen luo järjettömästi painetta ja samalla näkymättömät seinät ja lasikaton, joiden läpi on vaikea päästä murtautumaan. Musket Fire kertoo näiden rajojen murtamisesta ja siitä raivosta, joka sisällä kuohuu tasa-arvoisemman maailman puolesta."

Musiikillisesti Musket Fire on moderni, melodinen ja paikoin erittäin raskas.

"Kappale edustaa uuden ajan popin ja metallin kulminaatiota, jossa kuullaan popille ominaisia melodiakoukkuja, mutta myös paikoitellen blastataan ja tuplia poljetaan niin sanotusti k*rpänä", kappaleen säveltäjä Jesse Marttila toteaa.

Musket Firen musiikkivideo on tarinamuodossa kuvattu vahva kannanotto ja tunteenpurkaus.

"Videolla kaahataan reipasta rokkia idyllisessä merikontissa. Sen tarina ottaa kantaa perinteisen avioliittonormin murtamiseksi ja painottaa yksilön vapautta tehdä omat päätökset ja johtaa itse omaa elämää", yhtyeestä kerrotaan.

Musiikkivideolla nähdään poikkeuksellisesti vain kolme bändin jäsentä, mutta syy tilanteelle oli kerrankin mieluisa.

"Videolla ei päästä tällä kertaa näkemään yhtyeen kitaristia Jesse Marttilaa, sillä Jesselle ilmaantui hieman yllättäen juuri kuvausten aikoihin onnellinen perhetapahtuma", Blame Me!'ssä myhäillään.

Lunarticin suunnittelema Musket Fire -singlen kansikuva on kunnianosoitus 15 vuotta täyttäneelle Paramoren Riot-albumille, joka on vaikuttanut vahvasti Blame Me!:n alkuaikojen soundiin ja toiminut yhtyeelle alun perin vahvana musiikillisena esikuvana.

Blame Me! on:

Bini Silvennoinen – laulu
Jesse Marttila – kitara
Juho Jokimies – basso
Vallu Kousa – rummut

FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE