HELENA ROUDALTA debyyttialbumi

Todellinen tragedia on albumikokonaisuus, johon on valettu tunnelmaa hämyisiltä klubeilta ja pikkupaikkakunnan maisemista

Helena Routa julkaisi debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä Todellinen tragedia. Lyriikkalähtöinen artisti sanoittaa teksteissään vatsastakouraisevan täsmällisesti samaistuttavia tunteita aina ikävästä euforiaan. Levyn fokusbiisi Tragedia on tarina isoista menetyksistä ja sydänsuruista, tarttuvalla popmelodialla kerrottuna.

Albumin sävy on samalla sekä tumma että toiveikas ja päiväkirjamaisesti etenevällä kokonaisuudella kuullaan vaikutteita mm. Leevi and the Leavingsiltä, PMMP:ltä ja Lana Del Reyltä.

Tää levy kuvaa sitä, miten mä oon nähnyt maailman, rakkauden ja popmusiikin. Biiseissä on tarinoita siitä, kun sä ootat elämässä ’sun vuoroa’, sellaista selittämätöntä ikävän tunnetta, joka ei kohdistu suoraan aina ihmiseen tai paikkaan, semmonen ikävä, joka jollain tapaa varjostaa niitä kaikkein onnellisimpiakin hetkiä. Mä oon valjastanu sen tunteen johonkin elämän elokuvallisena näyttävään tarinankerrontaan”, kertoo Helena Routa.

Helena Routa julkaisi ensimmäisen omakustannesinglensä millaisista tytöistä sä tykkäät vuonna 2020, jonka jälkeen hänet noteerattiin YleX:n Läpimurtolistalla ja kiinnitettiin Capitol Recordsille. Artistin aikaisemmat singlelohkaisut Helvetti jäätyy ja Jumalasta seuraava löytyvät myös albumilta.

 

Helena Routa somessa:
Instagram / TikTok / Facebook