Armi Tenkulalta lattari: Se ei oo ilmoista kii

Oululainen iskelmälaulaja Armi Tenkula tuo kesään uuden singlensä. Se ei oo ilmoista kii on hyvänmielen lattari. Armi kertoo kappaleesta seuraavaa:

Tämä lattarikappale huokuu iloista ja letkeää menoa. Olen paljon matkustellut, ja sen myötä tulee tutustuttua erilaisiin musiikkityyleihin ja rytmeihin. Täällä koti-Suomessa ollessa lattarirytmit vievät minut usein mielikuvitusmatkalle etelän lämpöön, ja siihen fiilikseen, mitä reissussa on koettu. Lämpö, hymyilevät ihmiset, musiikki ja kylmä juoma.

Jalosen Pertin kanssa on huippua tehdä yhteistyötä, sillä hommat vaan toimii niin hyvin. Pertistä on tullut minun luottopakkini, jolta saan tukea ja jeesiä tarvittaessa, arvostan kovasti tätä.

– Juhannuksesta alkaen on meillä Afrikan Tähden kanssa kivasti keikkoja, ja on ihana lähteä kiertelemään tanssipaikkoja ja näkemään ihmisiä. Täytyy muistaa…Se ei oo ilmoista kii, jos rakastuu, päättää Armi hymyillen.

Sanoittaja Jaakko Linnovaara kertoo tekstin alkuidean syntyneen, kun Emma Gaalassa Erikois-Emmalla palkittu tuottaja Seppo Matintalo muisteli yhteistyötään Reijo Taipaleen kanssa: “Reiskalla oli tapana sanoa, että ei hän niin suosittu ole. Se on ilmoista kii, tuleeko ihmisiä lavoille ja keikoille.” Tämä sananparsi palasi sitten Linnovaaran mieleen, kun Jarno Pasma (Sinitaivas) tarjosi sanoitettavaksi uutta sävellystään.

Syntyi ajatus, kun rakkaus roihahtaa, se ei odota sopivaa hetkeä – tai säätä. Samalla Taipaleen vaatimaton lausahdus “se on ilmoista kii” kääntyi muotoon “Se ei oo ilmoista kii”, kertoo Jaakko.

Keikat: MagnumLive
armitenkula.fi
facebook.com/ArtistiArmi
instagram.com/armitenkula/