Eino & Koskettajat -yhtyeen Joensuu-kappale pohdiskelee yhtyeelle ominaisesti rakkautta ja vastoinkäymisiä

Alkuvuodesta julkaistulla albumilla kuullusta eepoksesta tehtiin radio edit

Eino & Koskettajat -yhtyeen toinen albumi Eipä tässä ihmeitä on sarkastinen, mutta riemukas musiikillinen kuvaus ihmiselämän koukeroista. Matkan varrella viini virtaa, savukkeita palaa ja usko elämään on koetuksella. Etsitään suurempia voimia, luullaan itsestä liikoja, seotaan, saadaan apua ja päästään hoitoon. Ihastutaan ja odotetaan maailmanloppua. Ja lopulta tajutaan, että rakkaus on suurin, ja jotta voi rakastaa muita, on ensin opittava rakastamaan itseään.

Albumin kolmantena raitana on yksi levyn kohokohdista: voimabiisi nimeltään Joensuu, josta on nyt julkaistu pituudeltaan radioystävällisempi versio Joensuu osa 1.

Joensuu on voimabiisi ja filosofinen autoilulaulu ympäri Suomen. Laulussa pohditaan rakkauden rajallisuutta ja vastoinkäymisten merkityksellisyyttä. Biisiin oli olemassa valmis Tuomas Kaihuan tekemä teksti. Aina silloin tällöin on hauskaa säveltää kappale valmiin tekstin ympärille, ja Joensuu syntyikin todella helposti!”, laulaja-kosketinsoittaja Eino Matsi kertoo ja jatkaa:

Halusin biisin loppuun progeiluosan, josta tuli bändin sovittamana todella hieno ja tavallaan melkein kuin toinen biisi. Siksi nyt julkaistaan Joensuu osa 1, koska kappaleen loppupuoli on sitten osa 2. Kakkososan alussa levyn kertoja soittaa äidilleen ja avaa puhelun aikana albumin läpäisevää draamankaarta. Tämä on ollut palautteesta päätellen monille varsin liikuttava hetki albumilla.”

Eli jos nyt singlenä julkaistava Joensuu osa 1 inspiroi, kannattaa käydä kuuntelemassa koko eepos helmikuussa julkaistulta albumilta.

INSTAGRAM | FACEBOOK | SPOTIFY