Peittelemättömän herkkä laulaja-lauluntekijä la haka julkaisi uuden singlen ”Kotiin”

"etenkin viime vuosien kaltaisessa maailman ajassa ja tilanteessa oon kokenut usein, että tahtoisin karata jonnekin, missä voisin kääntää uutiset ja ajatukset pois päältä ja vaipua hetkeksi lepotilaan. Siitä kaipuusta syntyi tää laulu”

Kuuntele la hakan Kotiin tästä!

la haka on peittelemättömän herkkä laulaja ja lauluntekijä, joka julkaisi tänään viidennen singlensä Kotiin. la haka -taiteilijanimen takaa löytyy Emmi Hakala, joka on ennen soolouraansa kirjoittanut kappaleita muille artisteille jo useamman vuoden ajan.

la hakan aiemmilla singleillä Rakkaushommaa, Sisko, Ikävä ja Epärakkauslaulu ollaan kuultu artistia, jolla on poikkeuksellinen kyky sanoittaa ihmissuhdetarinoita ja elämäntilanteita uusista näkökulmista. Kotiin -kappaleella la haka kuvaa kaipuuta löytää turvapaikka huolten keskellä:

mä oon luonteeltani murehtija, jonka pää ylikuumenee helposti jos jonkinlaisista huolista. havahdun usein arjessa siihen tunteeseen, että kaipaan kotiin - ja koti tarkoittaa mulle niissä hetkissä seinien ja katon sijaan ennemmin jotakin lapsuudessa koetun turvan omaista mielentilaa. etenkin viime vuosien kaltaisessa maailman ajassa ja tilanteessa oon kokenut usein, että tahtoisin karata jonnekin, missä voisin kääntää uutiset ja ajatukset pois päältä ja vaipua hetkeksi lepotilaan. siitä kaipuusta syntyi tää laulu, ja mä toivon, että se voisi toimia arjen keskellä jonkinlaisena musiikillisena turvapaikkana.”

la haka työstää parhaillaan alkuvuodesta 2023 julkaistavaa debyyttialbumiaan, jolla artisti on singlejen tapaan klassisen ja tunteikkaan melodisen popin äärellä. Laulujen ytimessä ovat artistin elämäntarinasta ja kokemuksista pursuavat tarkkanäköiset lyriikat ja iholle tuleva tulkinta:

mun artistiuden ydin piilee siinä aseistariisuvassa rehellisyydessä, jota laulunkirjoituksessa toteutan. oon käyttänyt elämässäni hirveesti aikaa siihen, että yritän esittää kovempaa ja varmempaa kuin oikeesti oon. sen vastakohtana la hakan vahvuus onkin peittelemätöntä herkkyyttä.

jos saisin artistina maagisen taikavoiman, käyttäisin sitä poistaakseni häpeää ja stigmaa tunteiden, tuntemisen ja niistä puhumisen ympäriltä. mutta ellei sellaista taikavoimaa tipahda jostain taivaalta, toivon kuitenkin, että mun musiikki ois sellainen paikka ja tila, jossa kuulija saa rauhoittua ajatustensa äärelle.

oon sellainen klassinen tekstejä rustaava runotyttö, josta aikuisena on kuoriutunut jonkinlainen koko kansan isosisko, joka on valmis avaamaan oman sydämensä - mutta myös vartioimaan sitä tarkasti. biiseissäni puhun kaunistelematta ulkopuolisuudesta, yksinäisyydestä ja äärimmäisestä läheisyydestä, pieleenmenneistä rakkauksista ja myös kaipuusta seisten kuitenkin ylpeästi omilla jaloillani."

 

Instagram: la_haka
TikTok: la_haka