Petrus Schroderus - Nocturne

Eino Leinon teksti ja studiomme luottokitaristina aikanaan toimineen Taisto Wesslinin sekä Perttu Hietasen säveltämä teos yllätti aikanaan suomalaiset. Vesa-Matti Loirin tulkinta oli teokselle kruunu.

Näin rohkenen todeta myös tässä Petrus Schroderuksen esityksessä! Lisänä on tarvittu vain Markus Vaaran pianotausta. Ilmari, Aukusti ja Elias Mäenpään perhepiirin hieno video ja kulttuurimaisema sinetöivät suomalaisuuden.

Suomi on taiteellisen ja teknisen osaamisen huippumaa!

Tämä teos on viimeistä nuottia myöden suomalainen, ylpeä suomalainen! Sen tuotoista menee ulkomaille vain alustojen kate. Siihenkin Suomessa on osaaminen, mutta ei rahoitusta. Kaikki kunnia pankeille ja julkisille rahoituslaitoksille, mutta olisiko jo aika käydä keskustelua osaamisen kehittämisestä myös kotimaisen luovan työn, osaamisen arvojen yhdenvertaisuudesta investointina. Luova taloutemme on 8,7 miljardia EU -keskiarvon alapuolella, kun osaamisemme on reilusti sen yläpuolella.

Pakko on ollut huono konsultti

En tunne montaa suomalaista, joka myöntäisi halunsa tehdä työtä muiden maiden hyväksi. Ulkoimaiset levy-yhtiöt tekevät hyvää työtä, mutta 95,2% ulkomaisella markkinaosuudella muutos Suomen hyväksi voi syntyä vain kasvun ja kilpailun kautta.

Suomen Luova Talous (SULT) ry on tänään jättänyt OKM:lle hakemuksen musiikin kotimaisen ekosysteemin rakentamisesta EU:n rakennerahastosta myönnetyillä resursseilla. Toivomme osallistumista 18.9.Tampereen hotelli Tornissa pidettävään Lavakauden päättäjäisiin. Siellä SULT ry ja SOLO ry kertovat kuinka hankkeet etenevät.

Soittakaa, striimatkaa ja edistäkää suomalaisuutta myös musiikissa!

Katsele ja kuuntele upea esitys https://www.youtube.com/watch?v=MSiZ1D6qvm0