Melodisen rockin uusi nimi Parashyne julkaisi toisen sinkkunsa Freak musiikkivideon kera

Debyytti-EP One julkaistaan tämän kuun 23. päivä

Viime kuussa ensimmäisen singlensä Break Away julkaissut Parashyne on taas uuden musiikin äärellä. Uunituore sinkku Freak kasvattaa Parashynen musiikillista skaalaa, kun kappale etenee säkeistön mystisen ja progressiivisen poljennon kautta klassisen melodiseen kertosäkeistöön.

Miltä tuntuu olla se aina yksin baarissa istuva outo nainen, jonka kaikki kyllä näkee, mutta jota kukaan ei tunne? Keräät katseita, huhuja liikkuu ja aikeitasi epäillään, mutta siitä oikeasta ihmisestä ja hänen sisäisistä taisteluistaan ei tiedetä mitään. Jotain siinä tyypissä pitää kyllä olla pahasti vialla, eikö niin?”, Tanja avaa kappaleen tarinaa.

Kappaleelle tehty musiikkivideo kuvastaa suoraan biisin teemaa. Videolla nähdään baarikohtauksia, jotka on kuvattu Dizzydolls Rockbarissa, Thessalonikissa. Studiossa kuvatut esiintymisosuudet on tehty Valve Studiolla samassa kaupungissa.

Uudet musiikkimaailman tuttavuudet ja ehkä vähän yllättävät Suomi-Kreikka-yhteydet
olivat saattaneet Tanjan parin mutkan kautta Kreikan Thessalonikiin. Siellä yhteistyö Silverniten ja paikallisten muusikoiden kanssa alkoi, ja suotuisa ympäristö musiikinteolle löytyi jo jonkinlaiseksi legendaksi Kreikan musiikkipiireissä muodostuneesta Valve Studiosta, jossa tulevan EP:n kaikki kappaleet on miksattu ja masteroitu.

Parashynen ensijulkaisun kokoonpano koostuu laulaja-säveltäjä Tanjan lisäksi sessiomuusikoista. Ensijulkaisulla kitaran varressa taituroi monissa liemissä keitetty suomalainen sooloartisti ja kitarataituri Samuli Federley. Basson on hoitanut monien kansainvälisten artistien kanssa yhteistyötä tehnyt ja edellisestä Silvernite-yhtyeestäkin tuttu Strutter.

PARASHYNE | FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | TIKTOK | SPOTIFY