VILLE VALO eli VV julkaisi uuden singlen

Suomen kansainvälisesti tunnetuimmalta rocktähdeltä Ville Valolta saatiin eilen uutta musiikkia

Valon artistinimellä VV julkaistun uuden, henkeäsalpaavasti rokkaavan singlen nimi on Echolocate Your Love. Kappaletta siivittää tummanpuhuva, Kim Koposen ohjaama musiikkivideo. Se tulei julki eilen perjantaina Suomen aikaa klo 18.

"Uunituoreessa viisussa ja videossa jorataan rinta rottingilla halki julman kirkkauden kohti pimeyden samettista sydäntä, kuinkas muutenkaan?", toteaa VV. "Kun henkistä hajataittoa itsehoitaa vuosikymmenet kauhuelokuvilla ja kirskuvilla kitaroilla, on lopputuloksena Echolocate Your Love."

VV:n sooloalbumi Neon Noir julkaistaan alkuvuodesta 2023. Albumi on Valon säveltämä, sanoittama ja tuottama. Hän on myös soittanut ja äänittänyt itse kaikki levyllä kuultavat instrumentit. Miksauksesta on vastannut brittiläinen Tim Palmer (mm. U2, Robert Plant, Ozzy Osbourne, Pearl Jam, HIM, The Cure). Albumin julkaisee Valon oma yhtiö Heartagram Records ja sen jakelee Spinefarm/Universal.

Kattava VV / Neon Noir Tour 2023 lähtee liikkeelle tammikuussa kolmella loppuunmyydyllä keikalla Helsingin maineikkaalta Tavastia-klubillta. VV:n maailmankiertueen useat keikat ovat jo loppuunmyytyjä, mm. viisi keikkaa Saksassa sekä Philadelphian, Chicagon ja Los Angelesin keikat. Kiertuebändissä soittavat suomalaismuusikot Risto Rikala (rummut), Sampo Sundström (kitara), Juho Vehmanen (basso) ja Mikko Virta (kitara).

Maailmanlaajuisesti miljoonia levyjä myyneen HIMin Love Metal -matka oli valtava menestys. Yhtye saavutti yli neljännesvuosisadan kestäneen uransa aikana muun muassa lukemattomia listaykkössijoituksia, radiohittejä, platina- ja kultalevyjä, Emma-patsaita ja Grammy-ehdokkuuden. Suositun kokoonpanon jäähyväiskeikka nähtiin vuodenvaihteessa 2018 Helsingin Tavastia-klubilla. HIMin lopettamisen jälkeen Valo julkaisi yhteistyössä Agents-yhtyeen kanssa Rauli ”Badding” Somerjoen lauluihin perustuvan albumin Ville Valo & Agents (2019). Levy myi platinaa ja sen tiimoilta tehty kiertue oli loppuunmyyty.