Henna Uotin Suden sydän -biisi ja video henkivät alkukantaista voimaa – Uusi yhteistyö Maki Kolehmaisen kanssa kiteytyy EP:ksi vuonna 2023

Aiemmin muun muassa Antti Reinin ja Katariina Sourin kanssa yhteistyötä videoillaan tehnyt Henna Uoti riisuu uudella Syden sydän -videollaan artistin kirjaimellisesti osaksi luontoa. Vahva, metsän ja ihmisen sisäisiä voimia ylistävä biisi julkaistaan virallisesti huomenna perjantaina.

"Tähän videoon kiteytyy voimakas elämänhimo ja kaikki huutamattomat huudot ja tuntemukset, jotka päästettiin nyt ulos. Oli vapauttava kokemus, suosittelen metsään menoa ja ikävistä tunteista irtipäästöä kaikilleHenna hymyilee.

Hennan ja Mikko Löppösen yhdessä ohjaama ja leikkaama video kuvattiin Hennan aiemmista videoista poiketen täysin intuisiivisesti ja ennalla suunnittelematta, paikkana oli Hennan ja hänen miehensä takapiha, josta aukeaa sielua parantava metsämaisema. Videosta tulikin juuri niin aito ja juureva kuin se Hennan mielessä puoli vuotta näkyikin. Videolla Hennan vapautunut ja luonnollinen eläytyminen saa lähes eläimelliset mittasuhteet; villi ja vapaa -sanat kuvaavat videota parhaiten.

Hennan tuotannossa jo aiemminkin kuulunut omintakeinen mystiikka ja sisäisen voiman ääni ovat läsnä myös tässä Petri Somerin säveltämässä biisissä, Hennan sanoitukset viilautuivat lopulliseen muotoon yhdessä Lasse Wikmanin kanssa ja kitaraosuuksista huolehti Ville Nurmi. Taustalauluissa loistaa Riitta Keränen.

"Suden sydän kuvaa menneestä irrottautumista ja vapautta olla oma itsensä silläkin uhalla, että jää yksin tai tulee torjutuksi. Susi ja suden sydän edustaa minulle uskollisuutta omalle itselleni, rohkeutta olla juuri sellainen kuin olen ja vapautta. Suurta rakkautta omaan itseensä", Henna sanoo.

Henna Uoti on aloittanut yhteistyön tuottaja Maki Kolehmaisen kanssa, ja jo nyt katseissa siintää ensi keväänä julkaistava Hennan uusi EP. Ensimmäinen biisi Makin kanssa julkaistaan vielä tämän vuoden puolella, ja myös tämä Petri Somerin tuottama Suden sydän -single on mukana tulevalla EP:llä.

 

FACEBOOK | INSTAGRAM