Tamun osaksi suurempaa -debyyttilevyllä on läsnä, lohtu, armollisuus ja positiivinen elämänkatsomus

Osaksi suurempaa -levyllä on läsnä lohtu, armollisuus ja positiivinen elämänkatsomus

Myös vaikeat asiat käsitellään niissä piilevän kauneuden kautta

Kuuntele Tamun Osaksi suurempaa -albumi tästä! Vaasalainen Mikko ”Tamu” Tamminen on tehnyt pitkän uran suomalaisella musiikkikentällä tuottajana, biisintekijänä ja eri yhtyeiden jäsenenä. Vasta 44-vuotiaana keväällä 2020 Tamu koki olevansa kypsä hyppäämään sooloartistin isoihin saappaisiin. Sooloura alkoi upeasti kesällä 2020 julkaistulla debyyttisinglellä Et ollutkaan yksin, joka päätyi useiden radioiden soittolistoille ja nousi myös radiosoittoja mittaavalla Radio Monitor -listalle Suomen soitetuimpien kappaleiden joukkoon. Sen jälkeen Tamu on julkaissut myös radioiden soittolistoille päätyneet singlet Mustalintu ja Löydät sun taivaan.

Nyt on aika julkaista kokonainen albumi Tamun kappaleita. Alunperin nämä ammattituottajan ja biisinkirjoittajan “salaiseen pöytälaatikkoon” kirjoitetut laulut päätyivät muutaman onnekkaan sattuman vuoksi julkaisuun, ja ihmisten kuultavaksi.

Osaa kappaleista tosin ajattelin jossain vaiheessa tarjota muille artisteille, mutta jotenkin biiseistä tuli niin itseni näköisiä, etten enää halunnut luopua niistä”, Tamu kertoo.

Levyn nimi Osaksi suurempaa kuvailee sitä viestiä, jota haluan teksteilläni välittää. Olemme jokainen pieni, mutta tärkeä pala maailmankaikkeutta. Lauluissa käyn läpi henkilökohtaisia tapahtumia elämästäni, mutta ne sisältävät myös ympärilläni näkemiäni asioita ja kohtaloita. Lohtu, armollisuus ja positiivinen elämänkatsomus on vahvasti läsnä, mutta myös suru, menetys ja tragedia. Näitä vaikeita asioita haluan kuitenkin käsitellä niissä piilevän tietynlaisen kauneudenkin kautta”, Tamu jatkaa.

Tamun mukaan hänen kappaleidensa tarkoitus ei ole opettaa ketään elämään oikein, paitsi ehkä häntä itseään.

”En todellakaan koe olevani tyyppi, jolla on valmiuksia jakaa elämänohjeita muille. Korkeintaan ajatuksia, jotka herättävät ajatuksia. Vakavien laulujen kirjoittaminen onkin ollut melkoinen matka itseeni. Tekstejä pohtiessa on tullut monesti huomattua, miten sitä voisi olla parempikin toista ihmistä kohtaan. Osaa teksteistä olen väkertänyt pitkiäkin aikoja, osa on taas ilmaantunut kuin automaattikirjoituksena yhden kävelylenkin aikana. Tällaisina hetkinä on helppo uskoa johonkin korkeampaan voimaan, jonka viestien välittäjinä jotkut onnekkaat ihmiset toimivat. Toisaalta taas pääkoppamme on mystinen kovalevy, jota kaivellessa saattaa ilmaantua odottamattomiakin asioita. Joka tapauksessa omalla kohdallani aito hiljentyminen ja rauhoittuminen saattaa joskus avata tuon linkin sinne, mistä ne laulut nyt ilmaantuvatkaan.”

Voisi äkkiä kuvitella, että musikkialan ammattilainen haluaisi tehdä levyn, jossa esittelisi kaiken matkan varrella opitun myös tuotannollisesti, mutta näin ei ole. Tamu on ainoastaan koittanut tehdä musiikkia, joka miellyttää hänen omaa korvaansa.

”Mitään teknisesti ylivertaista tai muodikasta en ole pyrkinyt tekemään. Olen kuitenkin pohjattoman kiitollinen kaikille, joiden kanssa olen saanut työskennellä ja sitä kautta oppia asioita. Ainakin sen olen ymmärtänyt, että musiikin olisi hyvä palvella tekstiä ja jos jokin punainen lanka tekemisessäni on, se olkoon pyrkimys tehdä ajatonta musiikkia.

Tamu somessa:
TikTok: tamuvirallinen
Instagram: tamuvirallinen
Facebook: Tamu