Syksyn Sävelen metalliyllättäjä Striderin kilpailukappale The Elite of Steel enteilee kokopitkää albumia marraskuussa

Yhtyeen toinen levy Into Glory Stride julkaistaan 4. marraskuuta

Maanantaina 19.9 julkistetuista Syksyn Sävel -kisakappaleista löytyy tänä vuonna todellista herkkua menevän metallin ystäville. Mukana 20 finalistin joukossa on myös tänään virallisesti julkaistu Strider-yhtyeen The Elite of Steel -single, jossa on läsnä teräksinen tuntu ja vanhan liiton metallin meininki:

"Kun kuulimme mahdollisuudesta osallistua Syksyn Säveleen, oli ensimmäinen reaktio että 'ei missä tapauksessa'. Olemme kuitenkin vannoneet soittavamme musiikkiamme mahdollisimman aidosti, joten singback-esiintyminen ei kuulostanut oikealta meille. Muutama Pirkka lager myöhemmin tajusimme, että on suorastaan kansalaisvelvollisuutemme osallistua kyseiseen kilpailuun", bändi perustelee ja jatkaa:

"Nykyään jopa metallissa käytetään mallentavia vahvistimia, konerumpuja sekä autotunea, muista musiikkityyleistä puhumattakaan. Tähän poserointiin Strider haluaa tehdä muutoksen. Jotta saisimme aidosti rock-henkeen tehtymme musiikin suuremman yleisön kuultavaksi, ehkä yksi singback-poserointi on sen arvoinen, sillä ovathan Iron Maiden ja Manowarkin langenneet samaan syntiin."

Vuonna 2019 Dominion of Steel -esikoisalbuminsa julkaissut kuusamolaisyhtye kertoo The Elite of Steelin olevan tulevan toisen studioalbumin bonuspala. Kari "Huikka" Huikurin miksaama ja Esa Orjatsalon masteroima Into Glory Stride -pitkäsoitto julkaistaan 4. marraskuuta. Levyn vaikuttavan kansitaiteen on tehnyt muun muassa Beast In Blackin ja Battle Beastin kansien tekijänä tuttu Roman Ismailov.

"Into Glory Stride jatkaa siitä, mihin edellinen levy jäi. Musiikki on sitä itseään eli perinteistä heavy metalia, ja vierailijoina kuullaan kahta nimetöntä herrasmiestä, jotka hoitavat puheosuudet avaruusaiheiseen Striders of the Universe- sekä levyn päättävään Tale of the Terroble Witchking -biiseihin. Tarkkakorvainen saattaa epäillä, että vierailijoina toimisivat Sir Patrick Stewart sekä edesmennyt Sir Christopher Lee, mutta jätämme asian mysteeriksi", bändi toteaa.

Strider suuntaa lokakuun lopulla Puolaan Into Poland Stride 2022 -kiertueelle, jonka päivät ja paikkakunnat löytyvät täältä.

 

FACEBOOK