JAMBON debyyttialbumi käsittelee vapautta

ei nabbaa -hitillä singlelistan ja Spotifyn kärkeen nousseen jambon debyyttialbumilla käsitellään vapautta monesta eri näkökulmasta

Kuuntele vapaa-albumi tästä! Jambo on ollut matkalla kohti ultimaattista tavoitettaan vapautta. Suomenkielistä räppiä tekevän artistin ja viihdyttäjän matka konkretisoituu vapaa-debyyttialbumin julkaisuun, jonka tavoitteena on vapauttaa artisti kysymyksestä “Pitäiskö sun mennä oikeisiin töihin?” Tämän vuoden YleX läpimurtolistan yleisöäänestyksen voittajaksi äänestetyn jambon albumilla fiittavat Costee, Timo Pieni Huijaus, Perjantai4000, VilleGalle ja william.

”Päätin et teen musast mun leipätyön, otin loparit ja muutin Kaarinast Helsinkiin. Kaikki tää oli korona-aikaan, joka oli ehkä riskein aika alkaa tavottelee unelmiaan alalla, joka oli ns. suljettu. Mut oli ainaki aikaa keskittyy siihen ite taiteeseen. Korkeen itsevarmuuden ja halukkuuden mut koronan tuoman epävarmuuden keskelt pinnisti tämmönen albumikokonaisuus ku vapaa. Mulle tosi henkilökohtainen teos ja isoin manifestaatio tulevaisuudesta. Tää on mun stailil ns. motivaatiomusaa.”

Jambon viimeisin singlejulkaisu ei nabbaa feat. VilleGalle nousi virallisen singlelistan kärkeen ja on striimannut kultaa. Albumin kaksi ensimmäistä singleä perjantai ja tarviin tilaa feat. william nousivat myös Suomen Spotifyn top50 -listalle. jambo on kiertänyt kuluneena kesänä isot festarilavat aina Ruisrockista Blockfesteihin.

Vapaa-albumilla on kaksitoista kappaletta, joista yhdeksän on aiemmin julkaisemattomia. Albumin fokusbiisinä toimii herää hymyillen, jonka jambo on alun perin kirjoittanut äidilleen.

”Herää hymyillen on omistettu mun äitille. Iso tavote tämmösel vähä rämäpää ukkelil on se et mutsin ei tarvii enää olla huolissaan. Urapläänit natsas, sain mun pääkoppaa kuntoon ja muutin eri kaupunkii ku mis mama asuu. Verseis puhun menneisyydest mis oon tullu kotiin keskel yötä tai vast seuraavana aamuna ja silmät miten sattuu. Verset on menneisyydestä ja kertsi on nykyhetkee. Nostalginen mut katse tulevaisuutta kohti! Shoutout äiti, kiitti et jaksoit” -jambo kertoo.

 

jambo somessa:
Instagram: munsometili
TikTok: munsometili