Risto Jarvan klassikkokomedia Loma saa uuden näyttämösovituksen Viikinsaaren kesäteatterissa 2023

Viikinsaaren kesäteatterissa Tampereella nähdään kesällä 2023 klassikkokomedia Loma. Esitys perustuu Risto Jarvan supersuosittuun elokuvaan 70-luvulta, joka sai aikoinaan miljoonayleisön.

Esityksen ohjaa Ola Tuominen, joka tekee elokuvasta uuden näyttämösovituksen.

Ola Tuominen on tamperelainen ohjaaja ja näyttelijä. Viime aikoina Tuomisen ohjauksia on nähty mm. Vaasan kaupunginteatterissa ja Porin Teatterissa. Tällä hetkellä hän ohjaa Rovaniemen Teatterissa Kauppamatkustajan kuoleman.

Tuomisen edellinen Jarvan elokuvan pohjalta tehty ohjaus “Mies, joka ei osannut sanoa ei” oli menestys Viikinsaaren kesäteatterissa vuonna 2017.

Pääroolissa nähdään näyttelijä Miika Laakso, joka tunnetaan mm. tv- sarjoista Kimmo ja Sipoon herttua. Laakso on myös tunnettu upeaäänisenä laulajana, jonka sydäntä lähellä ovat erityisesti jazz, swing ja 60-luvun svengaava Suomi-iskelmä. Laakso on keikkaillut yhdessä huippumuusikko HP Siikasaaren kanssa Miika Laakso Jazz Ensemble-yhtyeessä. Miika Laakso nähdään tällä hetkellä Hämeenlinnan Teatterissa kahdessa näytelmässä.

Muissa rooleissa ovat mm. Annu Valonen ja Elina Saarela. Valonen tunnetaan lukuisista tv-sarjoista ja elokuvista mm. Risto Räppääjä, Rehtori, Onnela ja Kätevä emäntä. Saarela on näytellyt mm. Oulun Teatterissa ja tv-sarjoissa Hotel Swan Helsinki ja Sunnuntailounas. Tällä hetkellä hän on Jyväskylän Teatterissa näyttelijänä.

Posketon tarina Loma alkaa kun säntillinen pankkivirkailija Aimo Niemi on matkalla Innsbruckin olympialaisiin kannustamaan suomalaisia hiihtäjiä, kunnes lentoasemalla sattuu sekaannus. Liian myöhään Aimo tajuaa istuvansa väärässä koneessa. Aimo joutuu hiihtovarusteineen aurinkomatkalle, jossa päätyy viettämään rantaelämää suomalaisessa seuramatkaryhmässä.

Aurinkoinen esitys vie hullunkuriselle matkalle 70-luvun hengessä musiikin saattelemana.

Loma on lämminhenkinen komedia meistä kaikista.

Ensi-ilta on keskiviikkona 14.6.2023.

Esityskausi: 14.6. - 12.8.2023

 

Liput ovat nyt myynnissä Tiketissä www.tiketti.fi ja Viikinsaaren kesäteatterin omassa myynnissä www.viikinsaarenkesateatteri.fi