Monotonian moderni suomirock tempaa mukaansa Sydän-singlellä

Nykyaikaista suomirockia soittava Monotonia ilahdutti kuulijakuntaa jo aiemmin syksyllä tekemällä comebackin tuplasinglellä Mielipuolen päiväkirja ja Nähdään unissani. Angloamerikkalainen kitararock kotimaisen haikeilla sävyillä höystettynä on jälleen reseptinä tuoreessa Sydän-singlessä, joka sai inspiraationsa edesmenneen Foo Fighters -rumpalin muistokonsertista.

"'Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!', totesi Minna Canth, ja samaan ajatukseen kiteytyy Sydän-kappaleemme. Biisi rohkaisee seuraamaan omia unelmiaan, vaikka kyllähän sitä olisi helppoa tyytyä vaan olemaan. Kyseessä on tanakka rokkistyge, joka vedettiin narulle muutamalla otolla Taylor Hawkinsin muistokonsertin innoittamana yhdessä Mikko Herrasen kanssa Noise Floor -studiolla", kappaleen sanoittanut laulaja Jaki Vepsäläinen kertoo.

Mukaansatempaavan Sydämen viiltävä kitarariffi kaivautuu nopeasti ihon alle, mutta lyriikoissa pysytään siitä huolimatta positiivisen puolella.

"Biisiä voi huudattaa niin Leijonien kultajuhlissa kuin vaikkapa Marttojen (kukkien) sidontakurssilla!" bändi muotoilee.

Triosta nelikoksi kasvanut Monotonia nähtiin livenä ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanolla Helsingin On The Rocksissa 12. lokakuuta suomirock-teemaisessa illassa, jossa esiintyvät myös Varjola ja Aston Kalmari.

 

Monotonia on:

Laulu ja kitara: Jaki Vepsäläinen
Basso ja laulu: Jari Luomala
Rummut ja laulu: Jukka Moilanen
Kitara ja koskettimet: Ilpo Rajala

 

Monotonia online:

FACEBOOK | INSTAGRAM