Dorothy Polonium julkaisi Goat-singlensä kauhunomaisen musiikkivideon kera

Kappale on ensimaistiainen yhtyeen tulevalta kolmannelta pitkäsoitolta

Vuonna 2014 Jyväskylässä perustettu Dorothy Polonium on tummasävyistä metallista rockia soittava kokoonpano, joka on keikkaillut ahkerasti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ennen seuraavia keikkoja luvassa on kuitenkin yhtyeen kolmannelta täyspitkältä studioalbumilta lohkaistu ensimmäinen single Goat. Kappale sai seurakseen myös musiikkivideon, jonka synkät tunnelmat ovat suoraan kuin pohjoismaisesta kauhuelokuvasta.

”Goat on suoraviivainen ja kompromissivapaa hevirock-sävellys. Biisin palikat ovat ruhjuinen punkriffi, fuzz-basso, hammond-urut ja tyypilliseen tapaan kokeelliset naisvokaalit. Kappale kertoo siitä kun tunnet painon rintasi päällä yön tunteina halvaantuneena, unien ja pelkojen vuotaessa avaruuteen”, yhtye kertoo.

Dorothy Poloniumin rähjäisessä ja paikoin vallattomassa musiikissa yhdistyvät vahvat melodiat, riipivät sanoitukset sekä tarttuvat kertosäkeet. Kirsikkana kakun päällä on laulaja Suvi Uuran poikkeuksellinen ääni, jolla hoituvat tyylikkäästi niin eläimelliset kirkumiset kuin puhtaat osuudet.

Vuoden 2017 lopulla julkaistu temaattinen debyyttipitkäsoitto Tales by the Pyre herätteli mielenkiintoa sekä kotimaisissa että ulkomaisissa medioissa ja nappasi samalla Kaaoszinen vuoden levyn maininnan. Kakkoslevy Psychoccult taas teki syvän vaikutuksen kriitikoihin, joista osa kruunasi albumin yhdeksi vuoden parhaista levyistä.

Tulevat keikat:
2.12. Oulu, Kantakrouwi
3.12. Ilokivi, Jyväskylä
26.1. Bumma, Järvenpää
27.1. On the Rocks, Helsinki
28.1. Möysän musaklubi, Lahti

Dorothy Polonium on:
Suvi Uura – laulu
Markus Taipale – kitara
Arto Kettunen - basso
Ensio Hintikka – rummut
Atte Kivimäki - koskettimet

DOROTHY POLONIUM | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY