25-vuotisjuhliaan viettävä lauluyhtye Rajaton lähtee perinteiselle joulukiertueelleen!

25-vuotisjuhliaan viettävä lauluyhtye Rajaton lähtee perinteiselle joulukiertueelleen!

Suosikkiyhtyeen Rajaton Joulu 22 käynnistyy Kuopion Musiikkikeskuksesta 25. joulukuuta ja päättyy Helsingin Johanneksen kirkkoon torstaina 22. joulukuuta. Kaikkiaan viisitoista konserttia käsittävän kiertueen konserteista kolme esitetään yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa. Kemissä Rajaton esiintyy yhdessä Kemin kaupunginorkesterin kanssa ja Kouvolassa ja Kotkassa kuullaan Kymi Sinfoniettaa. Kyseessä on suositun lauluyhtyeen jo 20. perättäinen joulukiertue.

Lokakuun lopussa Pohjois-Amerikan kiertueensa aloittava Rajaton juhlistaa tänä vuonna 25-vuotista uraansa. Pohjois-Amerikassa yhtye esiintyy neljän eri sinfoniaorkesterin kanssa ennen kuin palaa Suomeen perinteistä joulukiertuettaan varten.

Kymmenille tuhansille suomalaisille perinteeksi muodostunut Lauluyhtye Rajattoman joulukiertue starttaa tänä vuonna Kuopion Musiikkikeskuksesta 25.11. ja kiertää sen jälkeen ympäri Suomen joulutunnelmaa jakamassa. Yleisön rakastamat joulun suosikkikappaleet sekä tuoreet sävellykset muodostavat kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa joulutunnelma on taattu! Jo 20. perättäinen joulukiertue päättyy perinteiseen Johanneksenkirkon konserttiin 22.12. huipentaen samalla komeasti yhtyeen 25-vuotisjuhlavuoden.

Syksyllä 1997 perustettu Rajaton on urallaan pitänyt kärkipaikkaa Suomen virallisella albumilistalla, myynyt tuplaplatinaa ja kiertänyt Suomessa ja maailmalla niin konserttisaleissa, kirkoissa kuin isoilla festivaaleillakin. Yhtyeen jo heti uransa alussa saavuttama suosio on raivannut tilaa myös muille suomalaisille lauluyhtyeille.

Pohjois-Amerikan kiertueen ja joulukiertueen lisäksi yhtye on juhlistanut 25-vuotista taivaltaan esittämällä mm. suuren suosion saaneen Queen-konsertin Vantaan Viihdeorkesterin kanssa, kiertämällä kotimaan lisäksi mm. Saksassa, Ruotsissa, Irlannissa ja Kanadassa. Rajaton on myös julkaissut kuusiosaisen podcastin, joka on läpileikkaus yhtyeen neljännesvuosisataisesta historiasta. Lisäksi yhtye lanseerasi juhlavuoteen Rajaton Harmonia -valkoviinin yhteistyössä Hedon Oy:n kanssa.

”Pitkän matkamme varrella moni asia on muuttunut, mutta rakkaus yhtyelauluun ja yhdessä tekemiseen on pysynyt koko uramme ajan.”

Rajaton Joulu 2022
Pe 25.11. Kuopion Musiikkikeskus
La 26.11. Carelia-sali, Joensuu
Su 27.11. Tampere-talo
Ke 30.11. Mikaeli, Mikkeli
To 1.12. Järvenpäätalo
Su 4.12. Jyväskylän teatteri
Ke 7.12. Sellosali, Espoo
To 8.12. Keminmaan kirkko *
Pe 9.12. Oulun Musiikkikeskus
Ma 12.12. Musiikkitalo, Helsinki
Ke 14.12. Kotkan konserttitalo **
To 15.12. Kouvolan Keskuskirkko **
Su 18.12. Sibeliustalo, Lahti
Ke 21.12. Logomo, Turku
To 22.12. Johanneksenkirkko, Helsinki

* Kemin kaupunginorkesterin kanssa
** Kymi Sinfoniettan kanssa

Rajaton:
Essi Wuorela (sopraano)
Aili Ikonen (sopraano)
Soila Sariola (altto)
Hannu Lepola (tenori)
Ahti Paunu (baritoni)
Jussi Chydenius (basso)

Kuuntele Rajaton 25-vuotta! -podcastia Spotifyssa

www.rajaton.net