Tuohimaan III-albumi julkaistiin 28.10, Tulva- ja Luota hyvään -tuplasinglemaistiaiset kannustavat uskomaan tulevaan

Melankolinen oulurock-yhtye Tuohimaa julkaisi uuden roomalaisella numerolla III nimetyn kokopitkän studioalbuminsa 28. lokakuuta. 21.10 saatiin vielä kahden biisin verran esimakua tulevasta, kun yhtye julkaisi tuplasinglenä kappaleet Tulva sekä Luota hyvään.

Tulva-kappaleen tekstin synty on minulle hyvin harvinainen, sillä olen nähnyt tämän tarinan ikäänkuin elokuvana tai muistona mielessäni jo vuosia ennen kuin sain tämän kirjoitettua ylös ja sovitettua melodiaan”, yhtyeen laulaja-kitaristi Lauri Tuohimaa kertoo. ”Kertsi on tsemppausta itselle ja samalla toisille, juuri siihen mustimpaan ja synkimpään hetkeen.

”Tulva on musiikillisesti hyvin syvästi kiinni pohjoisen melankolisen metallin juurissa. Mollissa mennään tietenkin, mutta kertosäe antaa valoa ja toivon pilkahduksen. Tarina sukeltaa syvälle tavallisen ihmisen ahdinkoon ja umpikujaan, siihen tilanteeseen, kun ei löydä enää omin avuin ulos pimeydestä. Biisin sanoma on kuitenkin se, että tämän hetken yli kun pääse, niin kaikki muuttuu vielä paremmaksi. ’Ethän luovuta, sinä saat kyllä vielä kaiken ja onnen…’”.

Luota hyvään -kappale taas edustaa III-albumin keveintä puolta musiikillisesti.

Laurin ja Katin (Valjus) teksti on ajankohtainen, vaikka onkin kirjoitettu pari vuotta sitten”, yhtye sanoo. ”Biisi oli viimeinen kappale joka saatiin sovitettua levylle valmiiksi. Antilla oli hyvin vahva visio kappaleen sovituksesta, joka aluksi tuntui oudolta, mutta osottautui studiossa erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Tämänkin kappaleen sanoma on se, että kaiken tämän järjettömyyden ja kauheuden keskellä yritä kuitenkin Luottaa hyvään. Hyviä asioitakin tapahtuu kaiken aikaa, vaikkei niitä usein huomaakaan”, bändi summaa.

Tuohimaa julkaisti jo aiemmin tuplasinglen Pimeää ja Tyhjää sekä Mennyt ei takaisin tuu.

www.tuohimaaband.fi