Joakim Berghäll SJO:n solisti- ja säveltäjä vieraana Tiivistämössä Helsingissä to 3.11.

 

malmitalon konsertti idolilleni sointi jazz orchestra 30.11.2022

Joakim Berghäll SJO:n solisti- ja säveltäjä vieraana Tiivistämössä Helsingissä to 3.11.

Baritonisaksofonille ja jazzorkesterille sävelletty sarja Turta – Benumbed saa ensiesityksensä torstaina 3.11. Suvilahden Tiivistämössä. Tämän kouluväkivallasta kertovan, omakohtaisista kokemuksista ammentavan kokonaisuuden solistina ja säveltäjänä toimii mm. Ismo Alangon yhtyeestä ja Helsinki-Cotonou Ensemblestä tuttu Joakim Berghäll.

Konsertin videoprojisoinneista vastaa kouvolalainen taiteen moniottelija ja VJ Jonne Pitkänen, joka tunnetaan paitsi Jättömaa-festivaalin perustajana, myös yhteistyöstään mm. Death Hawksin, Circlen, Wigwam Experiencen, Esa Kotilaisen, Lauri Porran sekä Ville Leinosen kanssa.

"Kuusiosainen sarja on melko henkilökohtainen, sillä se käsittelee kouluväkivaltaa, mikä on minulle vähän liiankin tuttua. Noin 27 vuotta on kulunut siitä, kun kävelin tien yläasteelle viimeisen kerran. Näyttää siltä, ​​että aikaa on kulunut tarpeeksi voidakseni päästää kaiken ulos, ja se on ehdottomasti jotain, mitä minun todella piti tehdä. Lopputulos on varmasti hieman synkkää, mutta kokemisen arvoista musiikkia ja toivottavasti ainakin jonkin verran lohduttavaa samanlaisia kokemuksia omaaville."

-Joakim Berghäll

to 3.11. klo 19 Tiivistämö, Helsinki. Ennakkoliput: 20/10 €. Ovelta 24/12 €

 

Syyskauden viimeinen konsertti keskiviikkona 30.11. on nuoria säveltäjiä esille nostava kantaesityskonsertti, joka vastaa tällä kertaa kysymykseen: Minkälaisia teoksia syntyy, kun sävellystyön lähtökohdaksi otetaan oman elämän idoli? Orkesteri on kutsunut mukaan seitsemän säveltäjää orkesterin omista riveistä ja ulkopuolelta.

Tällä kertaa jo perinteeksi muodostuneen kantaesityskonsertin näyttämönä toimii Malmitalo ja illan aikana kuullaan kantaesitykset säveltäjiltä Aurora Hentunen, Bianca Rantala, Markus Pajakkala, Oskari Siirtola, Rasmus Soini, Panu Luukkonen ja Pekka Seppänen.

ke 30.11. klo 19 Malmitalo, Helsinki. Liput: 17/13 € + plavelumaksu.