Kitarasankari Erick Avilan Soñador-single on latinomusiikin ja metallin täydellinen yhdistelmä – “Unelmista täytyy pitää kiinni”

“Unelmista täytyy pitää kiinni”, chileläiskitaristi muistuttaa uudella kappaleellaan

Suomessa asuva chileläiskitaristi, säveltäjä sekä tuottaja Erick Avila on julkaissut tänään uuden Soñador-singlensä. Suomalaisen yhtyeensä kanssa Latinalaisen Amerikan rytmejä metalliin sekä tunnelmalliseen intrumentaalirockiin sekoitteleva Avila on hionut omaperäistä fuusiotaan jo vuosia. Soñador-kappaleella kuullaan miten salsa ja metalli istuvat yhteen.

“Soñador on espanjaa ja tarkoittaa unelmoijaa”, Avila kertoo. “Kappaleessa muistutetaan uskomaan itseensä myös silloin, kun kaikki tuntuu menevän väärin. Unelmista täytyy pitää kiinni, ja vaikka kaikki niistä eivät toteudukaan, tilalle tulee uusia, ja niitä pitää pyrkiä saavuttamaan.”

Tiuhaan tahtiin musiikkia julkaisevan Erick Avilan edellinen single oli syyskuussa julkaistu oma näkemys Unto Monosen säveltämästä legendaarisesta Satumaasta. Lopputuloksessa tangon kuuma intohimo on viety tyylikkäästi modernin metallifiltterin läpi. Kuuntele Erick Avilan versio Satumaasta Spotifysta.

Erick Avila on työskennellyt musiikkibisneksessä jo yli 20 vuotta ja päässyt jakamaan lavoja muun muasa Nightwishin, Paul Gilbertin, Blind Guardianin, Epican ja Rhapsodyn kanssa – sekä Six Magics -yhtyeensä kanssa että sooloartistina.

Vuonna 2016 otin suuren loikan urallani, kun päätin alkaa keskittyä latinalaisamerikkalaisten rytmien ja metallin sekoittamiseen. Tämän seurauksena syntyi toinen soololevyni Origen, jonka promokierros toi minut Suomeen ja Turkuun, jonne päädyin lopulta asumaan. Kasasin ympärilleni uuden bändin osaavista suomalaismuusikoista, ja kahden vuoden ahkeran treenirupeaman jälkeen jätkillä on hallussa aivan uudenlainen setti rytmejä. Väitänkin, että olet tuskin kuullut ihan vastaavaa fuusiota aiemmin”, Erick jatkaa.

Katso myös Erick Avilan Between Chile and Finland -videoblogi joka on dokumentoinut miehen viimeisimmän musiikkiprojektin matkaa aina Suomeen muuttamisesta kaksi vuotta sitten tähän hetkeen, kun projektin ensimmäinen single ilmestyy.

 

ERICK AVILA | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY