HAAMULTA uusi single - Mukana ELASTINEN ja AINA

Haamu unelmoi paremmasta huomisesta juuri julkaistulla singlellään Kuvittele

Pitkän linjan räppärinä ja tuottajana ansioitunut Haamu on julkaissut 28.10 uuden singlen Kuvittele, jolla vierailevat Suomen menestyneimpiin rap-artisteihin lukeutuva Elastinen ja Toistuvat Yllätykset -hiphop-kollektiivista tuttu Aina. Kappale sai rinnalleen myös Atte Heinosen ohjaaman musiikkivideon, jonka voi katsoa alta. Haamu on tuottanut tuoreen singlen yhdessä Sattaliten kanssa, ja se julkaistaan Rekamin luotsaaman Pihlderberg-labelin kautta. Yhteiskunnallisia teemoja käsittelevä Kuvittele-kappale levittää tärkeää sanomaa siitä, että yhdessä me pystymme muuttamaan maailmaa parempaan suuntaan. Haamu avaa biisiä seuraavasti:

"Kuvittele on toive paremmasta huomisesta, John Lennonin jalanjäljissä. Aloin kirjoittamaan biisiä ennen Ukrainan sotaa, mutta sen alettua aiheesta tuli entistä henkilökohtaisempi ja ajankohtaisempi. Halusin irrottautua jokapäiväisestä mieltä synkistävästä sekä voimia vievästä doomscrollingista, ja keskittää energiani hyvään: niihin asioihin, joita haluaisin maailmassa nähdä. Musiikki ei ole ollut minulle ainoastaan pakopaikka ikäviltä asioilta, vaan ehkä enemmänkin työkalu käsitellä niitä ja omia tunteita. Sen lisäksi se on tuonut paljon toivoa ja iloa. Näitä samoja asioita haluan itsekin välittää eteenpäin. Tällä biisillä ei ole tarkoitus heittää pyyhettä kehään ja paeta utopiaan, vaan rohkaista ajattelemaan, että pystymme yhdessä muuttamaan maailmaa paremmaksi paikaksi jälkipolville. Omien sanojen, valintojen ja tekojen kautta. Voimme aloittaa kuvittelusta.

Kun ite aloitin räppäämisen 2000-luvun alussa englanniksi, kuuntelin enemmän jenkkiräppiä, mutta muutama kotimainen artisti sai minut innostumaan myös suomiräpistä: Avain, Fintelligens, Tulenkantajat, Ritarikunta, Seremoniamestari ja Flegmaatikot. Yksi ensimmäisiä muhun iskeneitä kotimaisia albumeita oli Fintelligenssin Renesanssi. Kyseiseltä albumilta mulle jäi erityisesti mieleen kappale Kelaa sitä, jonka yhteiskunnallista sanomaa ja biittiä fiilistelin junnuna paljon. Siispä oli suuri kunnia saada Elastinen tähän mukaan. Lopulta biisin kruunasi Ainan upea laulu kertosäkeessä ja kappaleen lopussa.

Aiemmin muun muassa Monsp Recordsille levyttänyt Haamu tunnetaan myös tuottajanimellä Misha. Hänen musiikkia on kehuttu laajalti kansainvälisesti ja nostettu muun muassa BBC Radio 1Xtran, Kanadan CBC:n ja Soulection Radion toimesta. Mishan kappale Resurrection on kuultu myös HBO Maxin sarjassa South Side. Spotifyssa Mishan musiikkia on striimattu jo yli 35 miljoonaa kertaa. Haamu työstää tällä hetkellä viidettä sooloalbumiaan, joka julkaistaan ensi vuonna.

Haamu somessa:
Instagram / TikTok