”Mä heitin mun tuottajalle Skywalkille idiksen jo kauan sit et se fiittais jollain mun biisillä ja tän biisin kohdalla tähdet oli kohillaan ja sain mitä halusin”

Axel Kalan debyyttialbumi julkaistaan alkuvuodesta 2023

Kuuntele Sait mut jäämään ft. Skywalk tästä! Räppäri ja tuottaja Axel Kala julkaisi tänään singlen Sait mut jäämään, jolla feattaa pitkään artistin kanssa yhteistyötä tehnyt tuottaja Skywalk. Kappale kuullaan alkuvuodesta 2023 julkaistavalla Axel Kalan debyyttialbumilla, jota räppäri parhaillaan viimeistelee.

Biisillä Axel Kala ottaa haltuun uuden tekstillisen teeman:

Sait mut jäämään on huumaava ja samalla haikee biisi ihastumisesta. Mä en oo kirjottanu tästä aiheesta kappaletta koskaan aiemmin ja tän biisin kohalla se vaan tuntu oikeelta. Oltiin mökillä Skywalkin kans ja palasin siellä mun junnuvuosien kotibileisiin ja tää biisi vaan synty.

Mä heitin mun tuottajalle Skywalkille idiksen jo kauan sit et se fiittais jollain mun biisillä ja tän biisin kohdalla tähdet oli kohillaan ja sain mitä halusin. Must tuntuu et meidän äänet ja tekstit fittaa hyvin yhteen tän tarinan kohdalla.” Axel Kala kuvailee.

Jo kymmenisen vuotta musiikkia tehnyt Axel Kala tekee loppuvuodesta odotetun uuden aluevaltauksen aloittamalla keikkailun. Artisti nähdään marras-joulukuussa KPC Tourin kaikilla keikoilla ja keväällä on tiedossa debyyttialbumin myötä myös omat soolokeikat:

”En tiiä voiks olla pehmeempää laskua, tai täs tapauksessa nousua, keikkailuun; mulla on siel kaikki mun KPC -perheen äijät mukana ja kaikki on mietitty ja hoidettu etukäteen. Skywalk on kans mukana mikä on täydellistä. Tosi siistejä venueita kans kaikki paikat mihin ollaan menossa. Mua jännittää, mut mua ei tällä kertaa pelota. En haluu sanoo tässä vaihees vielä mitään tulevasta showsta, sen näkee sit siellä jos tulee mestoille.

Tourin jälkeen alkuvuodesta putoo mun ensimmäinen kokopitkä levy ja sen jälkeen alkaa mun soolokeikat ens vuodelle. Paljon muutakin on vireillä tässä, mut en haluu puhuu niistä vielä sen enempää!

Axel Kala on Jyväskylästä kotoisin oleva räppäri ja tuottaja, joka tunnetaan mm. Moni meist -platinahitistä sekä featista Pyrythekidin Epäkohtelias -kappaleella yhdessä Gettomasan kanssa. Artisti on julkaissut ja tuottanut musiikkia jo 2010-luvun alusta, mutta livenä hänet nähdään ensimmäistä kertaa loppuvuodesta 2022 järjestettävällä KPC Tourilla. Axel Kala tekee parhaillaan vuonna 2023 julkaistavaa debyyttialbumiaan. Tähän mennessä artisti on julkaissut EP:n Sadekausi sekä useita singlejä mm. 12K feat. Kube, Alien, Moni meist, Sooloo, :cold_face: sekä Kosketan pilvii.

Axel Kalan tuotantoja on kuultu mm. Pyrythekidin, Mouhouksen, Ettan, Stepan, Aren, Lyttän ja yhdysvaltalaisen Bonesin kappaleilla.

KPC TOUR 2022
12.11. Jyväskylä, LähiTapiola Areena
26.11. Tampere, Pakkahuone
5.12. Turku, Logomo
10.12. Helsinki, Kaapelitehdas
17.12. Oulu, Tullisali
Katso pressikuvat tästä!

Axel Kala somessa:
Instagram: vesisademies