Annika Eklund julkaisee ihka ensimmäiset joululaulunsa

Annika Eklund julkistaa 30-vuotista taiteilijajuhlaansa erilaisin tavoin. Hän julkaisi keskivikkona 9.11.2022 ensimmäiset joululaulunsa.

30-vuotislaulajajuhlavuoteni huipentuu kahden uuden joululaulun julkaisuun. Tämä on ikään kuin vanhanajan joulusingle, jossa on a- ja b-puoli. En ole ennen tehnyt uutta joulumusiikkia, joten olen iloinen saadessani vihdoin tämän haaveen toteutumaan. Näissä uusissa joululauluissani on aitoutta, rauhaa ja myös ripaus rouheutta.

Ensimmäinen kappale Joulutaikaa on Antti Kleemolan sävellys ja Kimmo Ojalan sanoitus. ”B-puolen” kappale Riittävästi Gloriaa on Jarkko Meretniemen sävellys ja Kimmo Ojalan sanoitus. Sovituksista vastaa Annika Eklund Band: Kitara Jussi Turunen, rummut Jaakko Jakku, piano Tarmo Nikkilä ja basso Luis Herrero ja laulu Annika Eklund. Äänitys on tehty Magnusborgin studioilla Porvoossa. Miksauksesta ja masteroinnista vastaa Jarkko Viinamäki.

Joulu saa minut herkistymään ja joululaulut kuuluvat oleellisesti joulutunnelmaan. Jouluna tärkeintä on tunnelma ja yhdessäolo. Me olemme viettäneet monta joulua meillä kotona perheen ja isovanhempien kanssa. Joulumusiikki, jota kuuntelemme joka joulu, on Brian Setzerin rokkaava joululevy. Siitä tulee hyvä fiilis jouluvalmisteluihin. Viime joulun olimme keikalla, kokemus sekin, mutta kotona pääsen parhaiten joulun tunnelmaan ja rauhaan, kertoo Annika.

Annikan juhlavuoteen on kuulunut mm. Syksyn Sävel -finaali kappaleella Suora lähetys. Kappaleeseen tehtiin Annikan uran ensimmäinen musiikkivideo. Alkuvuonna Annika julkaisi kappaleen Taitekohta, ja kesä meni juhlavasti Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa musiikkinäytelmässä Mitä kuuluu Marja-Leena. Annika Eklund Band keikkailee tiiviisti.

Kuuntele kappaleet: Spotify / AppleMusic

www-sivut: annikaeklund.fi / Facebook: annikaeklundmusic / Instagram: @annikaeklund_official / TikTok: @annikasofiaeklund