UMK-kuvioista tuttu Hukka julkaisi kasariestetiikalla leikittelevän voimaballadin Kuolleet tähdet – Vaikutteina mm. The Beatles ja Avicii

Vuonna 2014 UMK-finaalissa nähdystä Hukka ja Mama -duosta tuttu Lasse Hukka alias Hukka palaa pop-iskelmällä, joka vie kuulijan kaihoisiin tunnelmiin sekä sielukkaan kitaran säveliin. Hukan uusin single, kasariestetiikalla leikittelevä voimaballadi Kuolleet tähdet ammentaa häpeilemättömästi vanhemman iskelmän maailmasta ja kasvaa hotelcaliforniamaiseksi kitaratilutukseksi.

“Juha Rintarunsala lähetti minulle sanoituksen, johon aloin säveltää sillä ajatuksella, että kappale päätyisi jollekin toiselle artistille. Kuitenkin lähetettyäni demon Juholle kuultavaksi, hän oli sitä mieltä, että biisi sopisi äänelleni täydellisesti. Biisin säveltäminen oli hauskaa ja luontevaa. Laitoin isoja tunteita peliin”, Hukka kertoo kappaleesta.

Nouseva laulaja-lauluntekijä Hukka laulaa rakkaudesta ja ihmissuhteista ja sekoittaa tuotannossaan vapautuneesti eri musiikkigenrejä. Kappaleiden suuret tunteet kohtaavat mielenkiintoisella tavalla artistin herkän ilmaisun, ja tuloksena on haikeaa ja aseistariisuvaa uuden aallon pop-iskelmää.

Hukan monipuolista tuotantoa ovat inspiroineet esimerkiksi The Beatles, John Frusciante, 80- ja 90-luvun Hollywood-elokuvat, amerikkalainen popkulttuuri sekä USA:n länsirannikko. Hukka altistui Suomi-iskelmän melankolialle jo varhain, kun hänen äitinsä kuunteli intohimoisesti Kirkaa. Hukka nimeää yhdeksi tärkeimmistä vaikutteistaan myös yllättäen DJ Aviciin. Tämä ei yllätä, sillä Hukan musiikissa on kiinnostavia tuotannollisia ratkaisuja, jotka viestivät rakkaudesta myös elektronista musiikkia kohtaan.

Pitkän linjan muusikko ja musiikintekijä toimi Hukka ja Mama -yhtyeessä biisintekijänä, kitaristina ja toisena solistina. Hukka ja Mama osallistui Uuden Musiikin Kilpailuun vuonna 2014 ja eteni finaaliin asti. Yhtyeen kappale Selja soi toisinaan yhä Radio Suomen aalloilla.

Hukka toimii myös tuottajana. Pitkäaikainen yhteistyö laulaja-lauluntekijä Maarian kanssa alkoi vuonna 2019 ja jatkuu edelleen. Hukka ja Maaria kirjoittavat biisejä tiimityönä, ja lisäksi kaksikko keikkailee yhdessä. Hukka kirjoittaa musiikkia myös muille artisteille, ja hän oli vahvasti mukana esimerkiksi Yksi Totuus -rap-yhtyeen kappaleen Vanhat valokuvat luomisprosessissa.

 

Instagram
Facebook
Spotify