Kouvolan Teatterin kevään 2023 ohjelmisto on julkaistu

Kuva: Tavaton

Kouvolan Teatterin kevään 2023 ohjelmisto on myynnissä! – Uutta tekstitetyt näytökset

PSYKOLOGINEN TRILLERI TUO UUTTA KEVÄÄSEEN

Kouvolan Teatterin kevään 2023 uutuutena nähdään psykologinen trilleri Pudotuspeli, joka saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 28.1. Ohjelmistossa jatkavat musikaali Myrskyluodon Maija, tragikomedia Pintaremontti sekä koko perheen näytelmä Kolme iloista rosvoa. Ihan metsässä saa viimeiset näytöksensä klubilla joulukuussa. Kevään vierailuesitykset ja nuortenteatterin esitys julkaistaan myöhemmin.

Lipunmyynti kevään esityksiin on avautunut. Esityskalenteri on nähtävillä teatterin nettisivuilla osoitteessa www.kouvolanteatteri.fi.

Pudotuspeli – yllätyksellinen trilleri työnhausta

Kansainvälisen huonekalu- ja sisustusfirman kokoushuoneessa istuu neljä työnhakijaa, joista yksi valitaan yrityksen kaupalliseksi johtajaksi. Tämä ei kuitenkaan ole mikään tavallinen työpaikkahaastattelu. Seinästä aukeaa luukku, jossa on viesti: ”Yksi teistä ei ole aito hakija, vaan henkilöstöosastomme jäsen. Ensimmäinen tehtävänne on selvittää, kuka hän on.”

Tästä alkaa yllätyksiä sisältävä istunto, jossa henkilökohtaisimmatkaan salaisuudet eivät ole turvassa, eikä kenenkään todellisista tarkoitusperistä voi olla varma. Mikä tämän pelin tarkoitus on? Millaista johtajaa firma oikein hakee?

Pudotuspeli on psykologinen trilleri nykyaikaisesta yrityskulttuurista. Näytelmän maailmassa työelämän ja yksityiselämän välinen raja on kadonnut ajat sitten, ja kaikki keinot ovat sallittuja työnhakijan testaamisessa. Teksti säilyy loppuun asti yllätyksellisenä, eikä katsoja voi olla varma, kuka lopulta on voittaja. Onko tässä pelissä edes voittajaa? Jordi Galceranin kirjoittamaa näytelmää on esitetty myös nimellä Grönholmin metodi. Sen on suomentanut Anu Partanen. Uutta yleisölle on se, että osaan näytöksistä tulee mobiilitekstitys englanniksi.

Pudotuspelin ohjauksesta vastaa Tiina Luhtaniemi, lavastuksesta Sanna Halme, pukusuunnittelusta Helena Hankosalo, valosuunnittelusta Esa Kurri, äänisuunnittelusta Antti Helineva ja maskeeraussuunnittelusta Janika Rikkola. Rooleissa nähdään Tiina Winter, Satu Lemola, Panu Poutanen ja Annina Rubinstein.