Indie pop -artisti Emmy Junen Me & My Mom -single kertoo henkilökohtaisesta maailmanlopusta sekä äideistä, jotka ovat juuri oikeaan aikaan paikalla

Uusi single enteilee helmikuussa julkaistavaa The Spring -debyyttialbumia

Bändivetoista indiepoppia tehtaileva Emmy June on itseoppinut laulaja-lauluntekijä, jonka juuret ovat roots- ja soul-musiikissa sekä amerikkalaisessa singer-songwriter-traditiossa.

Nyt julkaistava Me & My Mom kertoo äidin ja lapsen suhteesta; vaikka elämä olisikin jo repinyt erilleen, niin yhteys saattaa löytyä vaikeissa elämäntilanteissa - Ovathan äiditkin olleet joskus nuoria ja tehneet omat virheensä. Vaikka maailman paino onkin kappaleessa vahvasti läsnä, biisiin on saatu kepeyttä soulahtavalla groovella, helposti lähestyttävällä pop-rakenteella sekä tyylikkään vähäeleisillä lauluraidoilla.

Äidin ja lapsen välinen suhde ei aina ole helppo, mutta välillä on tilanteita, jolloin vain äidit osaavat sanoa ne maagiset sanat: ’Kyllä kaikki järjestyy’, ja jotenkin siihen sitten uskoo. Biisi syntyi tilanteessa, kun olin mokannut ihan huolella, enkä pystynyt kertomaan siitä kenellekään. Viikonloppureissulla äidin kanssa yritin esittää kaiken olevan hyvin, kunnes kotimatkalla en kyennyt enää olemaan hiljaa. Sanottuani asian se ei tuntunutkaan enää niin suurelta maailmanlopulta, kuin millaiseksi se oli mielessäni paisunut, ja pystyin taas näkemään valoa tunnelin päässä. Kappale on rehellinen, herkkä ja voimakas. Juuri sellainen kuin minä olen.“

Ennen musiikkiuraansa Emmy June, oikealta nimeltään Emmi Malinen, opiskeli kuvataidetta ja vaatesuunnittelua. Muutettuaan Göteborgiin vuonna 2015, löysi hän laulunteosta henkisen ulostuloväylän.

Tein aluksi lauluja ruotsiksi, jotta oppisin kielen. Huomasin kuitenkin nopeasti, etten halunnut tehdä enää mitään muuta kuin musiikkia. Minulle tärkeintä musiikinteossa on, että siitä tulee hyvä fiilis - Vain silloin se antaa lisäarvoa elämääni”, Emmy kertoo

Me & My Mom on osa Emmy Junen esikoisalbumia The Spring, joka julkaistaan helmikuussa 2023. Albumilta on tarjoiltu makupaloina aikaisemmin singlet We’re Not Meant To Be sekä Save Yourself. Bändivetoinen albumi työstettiin monipuolisen porukan voimin Hollywood House Studioilla Helsingissä.

Tulevan albumin kantavia teemoja ovat mm. aikuistuminen sekä oman paikan etsiminen. Kappaleet käsittelevät tietynlaista levottomuutta. Sanoitukset kertovat eri elämänvaiheista, erimuotoisista ihmissuhteista sekä omista epävarmuuksista.

Lähdimme tekemään kunnianhimoista debyyttilevyä innolla ja vähän suuruudenhulluinakin, ja ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni en ole pienentänyt itseäni”, laulaja niputtaa.

EMMY JUNE | INSTAGRAM | FACEBOOK | YOUTUBE | SPOTIFY