Sampsa Astalan Resuinen puuenkeli -joulusingle palauttaa mieleen asiat, joilla on oikeasti merkitystä

Maaliskuussa ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa Se ihan kiva jäbä julkaissut Sampsa Astala käynnistää joulukuun uudella joulusinglellä.

Resuinen puuenkeli on pitkän linjan muusikkona ja biisintekijänä sekä Lordin rumpalinakin tutuksi tulleen Astalan toinen jouluaiheinen singlejulkaisu. Edellinen Siellä mun jouluni on -single ilmestyi vuonna 2018.

Resuinen puuenkeli kertoo tarinan rakkaasta joulun esineestä, joka tuo juuri sen oikean joulufiiliksen.

Ulkopuoliselle se esine voi näyttää rumalta ja vähäpätöiseltä, mutta itselle se on tärkeä historiansa ja perinteiden kautta”, Sampsa kertoo. “Sävellys ja sovitus on hyvin Beatles-henkinen laskevine bassoineen, pianon ja mellotronin säestäessä. Kappaleen tuotannosta vastasi usean Vain Elämää -hitin takaa löytyvä Janne Oinas.”

Resuinen puuenkeli on Sampsan sävellys, jonka sanoitus syntyi yhdessä Kati Valjuksen kanssa. Kati on sanoittanut joulukappaleita aiemminkin, muun muassa Suvi Teräsniskalle (Joulun henki) sekä Sanille (Joulun teen sydämeen.).

"Vaikka itsellä ne suosituimmat kappaleet ovat iloisia niin sanottuja uptempo-biisejä, halusin tällä kappaleella tuoda esiin herkempää puolta itsestäni”, Sampsa sanoo. “Kappale luo kauniin tunnelman, mikä sopii hyvin joulun aikaan ja rauhoittumiseen.

Tuoreen albumin sävellykset ja tuotannot nojaavat vahvasti melodisen rockin kulta-aikaan 80-luvulle. Jos Resuinen puuenkeli ei olekaan varsinaisesti rockia, melodisuus ja bändi-instrumentit ovat toki läsnä.

"Ennen tätä kutsuttiin niin sanotuksi AOR-aikuisrockiksi, nyt määrittely olisi jossain suomirokin ja pop-iskelmän välimaastossa", Astala hymyilee.

 

www.sampsaastala.fi
Spotify
Youtube